Przygotowując herbatkę 1 łyżeczkę do herbaty mieszanki ziołowej (ok. 2 g) zaparzamy wrzącą wodą i pozostawiany na 10 minut do naciągnięcia lub gotujemy przez 3-5 minut.
Używanie
W przypadku stosowania ziół himalajskich jako środka do optymalizacji duchowych i fizycznych funkcji organizmu tradycyjnie gotuje się je co najmniej 3–5 minut. W ten sposób przygotowany wywar ma silniejsze działanie, delikatniejszy smak i korzystnie wpływa na nasze trawienie, które ważne jest dla właściwego wchłaniania dobroczynnych ekstraktów z himalajskich ziół. Herbaty pijemy jako jeden ze składników dziennego trybu pitnego w okresie całego trwania odnowy pożądanych funkcji organizmu. W przypadku ziołowej kuracji oczyszczającej herbatkę należy stosować w okresie 1-3 miesięcy zgodnie z dziennym dawkowaniem podanym na opakowaniu. Po zużyciu każdego opakowania należy zastosować 1 tygodniową przerwę.
Zaleca się stosować nie więcej niż maksymalnie dwa rodzaje herbaty jednocześnie. Więcej herbat można stosować naprzemian w reżymie dziennym lub tygodniowym, jeżeli herbatki stosowane są w celu normalizowania bieżących objawów zakłócenia równowagi zdrowia duchowego i fizycznego. Herbat nie można mieszać, pijemy je zawsze oddzielnie w odstępie czasowym ok. godziny. Jeżeli herbaty stosujemy wyłącznie jako środek wspierający i pobudzający to zioła możemy pozostawić tylko do zaparzenia i używać bez ograniczeń. W celu optymalnego działania napar ziołowy pijemy ciepły i to przed jedzeniem. Specyficzny smak każdej herbaty jest elementem terapeutycznego działania i odpowiada ajurwedyjskim właściwościom sześciu smaków. Dlatego zalecamy nie dodawania do herbat żadnych substancji słodzących.
Ostrzeżenie: Suplement diety z ziołami. Trzymać poza zasięgiem dzieci. Przechowywać w suchym miejscu do 25 ° C. Nie przekraczać zalecanej dawki. Nie stosować jako substytutu zróżnicowanej diety. Nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących.
Kraj pochodzenia: Nepal
Dzień dobry, mam bardzo dobre doświadczenia z efektami i jakością Waszych herbat, szczególnie z ASHWAGANDĄ.
Dzień dobry, przez miesiąc regularnie piłam herbatę ABHAYA, aby obniżyć poziom cholesterolu. Dober efekty przyszły bardzo szybko. Wyniki po tygodniu - cholesterol 9,4 a po miesięcznym stosowaniu herbaty (3 razy dziennie), cholesterol 5.2. Tu nie ma pomyłki. Dziękuję bardzo.
Przez kilka dni cierpiałem na poważne problemy trawienne związane z biegunką i skurczami żołądka. Standardowy lek nie przyniósł żadnej poprawy. Dopiero Amalaki był w stanie natychmiast zatrzymać biegunkę i pozbyć się bólu brzucha. Doskonałe, polecam!
Cześć, miałem obrzęk, sztywność palców, zapalenie ścięgien i tkanki okołostawowej. Po kilku dniach picia herbaty SLESAKA, opuchlizna na moich palcach zniknęła, moje ścięgna i mięśnie stały się bardziej elastyczne, a stawy już nie bolą. Nie mogę w to uwierzyć !!! Dziękuję
Dzień dobry. Używam herbaty ARJUNA od dwóch miesięcy jako wspomagacza pracy serca. Mam problem z arytmią, a herbata mi pomaga. Nie odczuwam skakania serca ani nieregularnego rytmu, czuję się dobrze.
Dzień dobry, miałem spuchnięte węzły chłonne a na rękach, nogach i kręgosłupie, nieznośny ból, zajęło to dwa miesiące, ale po zażyciu herbaty Katphala ból ustąpił, a węzły zmniejszyły się. Doskonały efekt! Dziękuję
Witam, jestem bardzo zadowolony z waszych herbat. Vidanga pomógła mi schudnąć, po herbacie Kalamegha moje problemy z woreczkiem żółciowym prawie zniknęły, teraz decyduję się na Pachanku bo chce skończyć z paleniem! Dziękuję.
Wasze herbaty są rewelacyjne i działają świetnie.
Cześć, próbowałam waszej himalajskiej herbaty Kalamegha (Wątroba & woreczek żółciowy), miało to miejsce w Szwajcarii na warsztatach i uwielbiam ją.
Cześć! Lekarze znaleźli zwyrodnienie w moim kręgosłupie, towarzyszył temu straszny ból. Po tygodniu przyjmowania herbaty GOKSHURA zacząłem odczuwać ulgę, przestałem brać leki i nie wierzyłem - zadziałało.