Wątroba & woreczek żółciowy

KALAMEGHA
  • Andrographis paniculata wspomaga ogólne oczyszczanie oraz detoksykację organizmu
  • Korzystnie działa na optymalną pracę wątroby w stanach jej nadmiernego obciążenia
  • Curcuma longa działa przeciwzapalnie i chroni wątrobę
  • Terminalia arjuna wspiera właściwe działanie wątroby
  • Tinospora cordifolia wzmacnia odporność organizmu

       Suplement diety

Obejrzyj naturalny zbiór ziół i ręcznie robione herbaty w Nepalu

 

Kategorie: wątroba, kamienie żółciowe, detoksykacja, metabolizm, zapalenia, infekcje, żółtaczka, marskość wątroby

-+
Cena: 32,00 zł
z VAT

Mam bardzo dobre doświadczenia z herbatą KALAMEGHA. Uwolniło mnie to od długotrwałej egzemy na dłoniach, którą można było regulować tylko kortykosteroidami. Musiałem się przyzwyczaić do smaku herbaty, ale zadziałała bardzo dobrze.

Katka, Klabava

Witam, jestem bardzo zadowolony z waszych herbat. VIDANGA pomogła mi schudnąć, po herbacie KALAMEGHA moje problemy z woreczkiem żółciowym prawie zniknęły, teraz decyduję się na PACHAKA bo chce skończyć z paleniem! Dziękuję.

K. N.

Witam, obecnie używam waszej BRAHMI - herbaty na pamięć i KALAMEGHA - herbaty na wątrobę, jestem z nich zadowolony. Połączenie tych ziół w herbacie to wielka przyjemność dla duszy. Dziękuję

Ing. Zdeněk Klouček, Žatec
Stock: 0.00
1

Skład

andrographis paniculata, curcuma longa, terminalia arjuna, tinospora cordifolia, terminalia bellirica, piper longum, glycyrrhiza glabra, phyllanthus emblica

Waga

100 g luźnej herbaty

Zalecana dawka

2 filiżanki dziennie

Przygotowanie

Przygotowując herbatkę 1 łyżeczkę do herbaty mieszanki ziołowej (ok. 2 g) zaparzamy wrzącą wodą i pozostawiany na 10 minut do naciągnięcia lub gotujemy przez 3-5 minut.

Używanie

W przypadku stosowania ziół himalajskich jako środka do optymalizacji duchowych i fizycznych funkcji organizmu tradycyjnie gotuje się je co najmniej 3–5 minut. W ten sposób przygotowany wywar ma silniejsze działanie, delikatniejszy smak i korzystnie wpływa na nasze trawienie, które ważne jest dla właściwego wchłaniania dobroczynnych ekstraktów z himalajskich ziół. Herbaty pijemy jako jeden ze składników dziennego trybu pitnego w okresie całego trwania odnowy pożądanych funkcji organizmu. W przypadku ziołowej kuracji oczyszczającej herbatkę należy stosować w okresie 1-3 miesięcy zgodnie z dziennym dawkowaniem podanym na opakowaniu. Po zużyciu każdego opakowania należy zastosować 1 tygodniową przerwę.

Zaleca się stosować nie więcej niż maksymalnie dwa rodzaje herbaty jednocześnie. Więcej herbat można stosować naprzemian w reżymie dziennym lub tygodniowym, jeżeli herbatki stosowane są w celu normalizowania bieżących objawów zakłócenia równowagi zdrowia duchowego i fizycznego. Herbat nie można mieszać, pijemy je zawsze oddzielnie w odstępie czasowym ok. godziny. Jeżeli herbaty stosujemy wyłącznie jako środek wspierający i pobudzający to zioła możemy pozostawić tylko do zaparzenia i używać bez ograniczeń. W celu optymalnego działania napar ziołowy pijemy ciepły i to przed jedzeniem. Specyficzny smak każdej herbaty jest elementem terapeutycznego działania i odpowiada ajurwedyjskim właściwościom sześciu smaków. Dlatego zalecamy nie dodawania do herbat żadnych substancji słodzących.

Ostrzeżenie: Suplement diety z ziołami. Trzymać poza zasięgiem dzieci. Przechowywać w suchym miejscu do 25 ° C. Nie przekraczać zalecanej dawki. Nie stosować jako substytutu zróżnicowanej diety. Nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących.
Kraj pochodzenia: Nepal

Powiązane produkty

RANJAKA

Żelazo & jakość krwi

RANJAKA
32,00 zł
-+

MANJISHTA

Ochrona & wzmocnienie immunologii

MANJISHTA
32,00 zł
-+

RAKTAPRASH

Krew & wątroba

RAKTAPRASH
32,00 zł
-+

NIMBA

Dbałość o skórę

NIMBA
32,00 zł
-+

GAURI

Pielęgnacja przeciwgrzybicza

GAURI
32,00 zł
-+

BHRINGARAJ

Dbałość o włosy

BHRINGARAJ
32,00 zł
-+

PITTA

Uspokojenie & równowaga

PITTA
32,00 zł
-+

MANGO owoc

Witamina C & A

MANGO owoc
20,50 zł
-+