Ruchomość stawów

SLESAKA
  • Tinospora cordifolia wspomaga optymalne funkcjonowanie stawów
  • Wspomaga odżywianie oraz normalizowanie chrząstek stawowych.
  • Wzmacnia ogólną odporność narządów ruchu
  • Cinnamomum cassia korzystnie działa na ruchliwość układu stawowego
  • Mentha arvensis pomaga w rozluźnieniu sztywności mięśni i stawów

       Suplement diety

Obejrzyj naturalny zbiór ziół i ręcznie robione herbaty w Nepalu

 

Kategorie: stawy, chrząstki, ścięgna, zesztywnienie, zapalenie stawów, reumatyzm, artroza, obrzęk stawów

-+
Cena: 32,00 zł
z VAT

Napiszę Wam tylko, że Wasze produkty są magiczne i ogromnie mi pomagają! Mój partner ma bóle pleców i zażywamy SLESAKĘ na stawy... Bardzo mu pomaga. Dziękujemy, pozdrawiamy!

Anna, Espana

Chciałbym podzielić się swoim doświadczeniem z herbatą SLESAKA, to ta mieszanka na stawy. Pracowałem w Norwegii w górach, tam zacząłem odczuwać moje stawy. Wystarczyło, że piłem 2-3 szklanki przez 4 dni i ból całkowicie minął. Piję ten wspaniały napar od 7 lat. Dziękuję.

Dušan

Dzień dobry, miałam obrzęk, sztywność palców, zapalenie ścięgien i tkanki okołostawowej. Po kilku dniach picia herbaty SLESAKA, opuchlizna na moich palcach zniknęła, moje ścięgna i mięśnie stały się bardziej elastyczne, a stawy już nie bolą. Nie mogę w to uwierzyć !!! Dziękuję

MUDr. Klimentová
Stock: 0.00
1

Skład

tinospora cordifolia, cinnamomum cassia, mentha arvensis, cinnamomum zeylanicum, pinus sylvestris

Waga

100 g luźnej herbaty

Zalecana dawka

2 filiżanki dziennie

Przygotowanie

Przygotowując herbatkę 1 łyżeczkę do herbaty mieszanki ziołowej (ok. 2 g) zaparzamy wrzącą wodą i pozostawiany na 10 minut do naciągnięcia lub gotujemy przez 3-5 minut.

Używanie

W przypadku stosowania ziół himalajskich jako środka do optymalizacji duchowych i fizycznych funkcji organizmu tradycyjnie gotuje się je co najmniej 3–5 minut. W ten sposób przygotowany wywar ma silniejsze działanie, delikatniejszy smak i korzystnie wpływa na nasze trawienie, które ważne jest dla właściwego wchłaniania dobroczynnych ekstraktów z himalajskich ziół. Herbaty pijemy jako jeden ze składników dziennego trybu pitnego w okresie całego trwania odnowy pożądanych funkcji organizmu. W przypadku ziołowej kuracji oczyszczającej herbatkę należy stosować w okresie 1-3 miesięcy zgodnie z dziennym dawkowaniem podanym na opakowaniu. Po zużyciu każdego opakowania należy zastosować 1 tygodniową przerwę.

Zaleca się stosować nie więcej niż maksymalnie dwa rodzaje herbaty jednocześnie. Więcej herbat można stosować naprzemian w reżymie dziennym lub tygodniowym, jeżeli herbatki stosowane są w celu normalizowania bieżących objawów zakłócenia równowagi zdrowia duchowego i fizycznego. Herbat nie można mieszać, pijemy je zawsze oddzielnie w odstępie czasowym ok. godziny. Jeżeli herbaty stosujemy wyłącznie jako środek wspierający i pobudzający to zioła możemy pozostawić tylko do zaparzenia i używać bez ograniczeń. W celu optymalnego działania napar ziołowy pijemy ciepły i to przed jedzeniem. Specyficzny smak każdej herbaty jest elementem terapeutycznego działania i odpowiada ajurwedyjskim właściwościom sześciu smaków. Dlatego zalecamy nie dodawania do herbat żadnych substancji słodzących.

Ostrzeżenie: Suplement diety z ziołami. Trzymać poza zasięgiem dzieci. Przechowywać w suchym miejscu do 25 ° C. Nie przekraczać zalecanej dawki. Nie stosować jako substytutu zróżnicowanej diety. Nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących.
Kraj pochodzenia: Nepal

Powiązane produkty

ASTHIPRASH

Kości & stawy

ASTHIPRASH
32,00 zł
-+

GOKSHURA

Rozluźnienie mięśni pleców

GOKSHURA
32,00 zł
-+

SHALARI

Metabolizm moczowy & stawy

SHALARI
32,00 zł
-+

KAPHA

Pobudzenie & witalność

KAPHA
32,00 zł
-+

JACKFRUIT owoc

Witamina C, A & wapń

JACKFRUIT owoc
17,50 zł
-+