Czynność serca

ARJUNA
  • Terminalia arjuna korzystnie działa na pracę serca
  • Pomaga w utrzymaniu właściwej funkcji serca
  • Wspomaga czynność układu sercowo-naczyniowego
  • Tinospora cordifolia wspomaga odporność na stres
  • Wspomaga harmonizację układu nerwowego i endokrynologicznego
  • Korzystnie działa na utrzymanie równowagi w stanie stresu, zmęczenia i osłabienia

Kategorie: osłabienie serca, arytmia serca, zapalenie osierdzia, dychawica, czynność układu krążenia

Cena: 26,00 zł
z VAT

Skład

terminalia arjuna, tinospora cordifolia, glycyrrhiza glabra, inula helenium

Waga

100 g luźnej herbaty

Zalecana dawka

2 filiżanki dziennie

Przygotowanie

Przygotowując herbatkę 1 łyżeczkę do herbaty mieszanki ziołowej (ok. 2 g) zaparzamy wrzącą wodą i pozostawiany na 10 minut do naciągnięcia lub gotujemy przez 3-5 minut.

Używanie

W przypadku stosowania ziół himalajskich jako środka do optymalizacji duchowych i fizycznych funkcji organizmu tradycyjnie gotuje się je co najmniej 3–5 minut. W ten sposób przygotowany wywar ma silniejsze działanie, delikatniejszy smak i korzystnie wpływa na nasze trawienie, które ważne jest dla właściwego wchłaniania dobroczynnych ekstraktów z himalajskich ziół. Herbaty pijemy jako jeden ze składników dziennego trybu pitnego w okresie całego trwania odnowy pożądanych funkcji organizmu. W przypadku ziołowej kuracji oczyszczającej herbatkę należy stosować w okresie 1-3 miesięcy zgodnie z dziennym dawkowaniem podanym na opakowaniu. Po zużyciu każdego opakowania należy zastosować 1 tygodniową przerwę.

Zaleca się stosować nie więcej niż maksymalnie dwa rodzaje herbaty jednocześnie. Więcej herbat można stosować naprzemian w reżymie dziennym lub tygodniowym, jeżeli herbatki stosowane są w celu normalizowania bieżących objawów zakłócenia równowagi zdrowia duchowego i fizycznego. Herbat nie można mieszać, pijemy je zawsze oddzielnie w odstępie czasowym ok. godziny. Jeżeli herbaty stosujemy wyłącznie jako środek wspierający i pobudzający to zioła możemy pozostawić tylko do zaparzenia i używać bez ograniczeń. W celu optymalnego działania napar ziołowy pijemy ciepły i to przed jedzeniem. Specyficzny smak każdej herbaty jest elementem terapeutycznego działania i odpowiada ajurwedyjskim właściwościom sześciu smaków. Dlatego zalecamy nie dodawania do herbat żadnych substancji słodzących.

Powiązane produkty