Pobudzenie & zwiększenie wydajności

UDANA
  • Cinnamomum zeylanicum pobudza kondycję fizyczną oraz zwiększa wydajność organizmu
  • Zingiber officinale w stanach zmęczenia, osłabienia oraz wyczerpania stymuluje energie twórczą
  • Wspiera siłę woli oraz świadomość działania
  • Piper nigrum wspomaga rozluźnienie dróg oddechowych

       Suplement diety

Obejrzyj naturalny zbiór ziół i ręcznie robione herbaty w Nepalu

 

Kategorie: chroniczne zmęczenie, osłabienie, wyczerpanie, przygnębienie, utrata energii, jąkanie, drogi oddechowe, regeneracja i rekonwalescencja

Cena: 26,00 zł
z VAT

Skład

cinnamomum zeylanicum, zingiber officinale, piper nigrum, cuminum cyminum

Waga

100 g luźnej herbaty

Zalecana dawka

2 filiżanki dziennie

Przygotowanie

Przygotowując herbatkę 1 łyżeczkę do herbaty mieszanki ziołowej (ok. 2 g) zaparzamy wrzącą wodą i pozostawiany na 10 minut do naciągnięcia lub gotujemy przez 3-5 minut.

Używanie

W przypadku stosowania ziół himalajskich jako środka do optymalizacji duchowych i fizycznych funkcji organizmu tradycyjnie gotuje się je co najmniej 3–5 minut. W ten sposób przygotowany wywar ma silniejsze działanie, delikatniejszy smak i korzystnie wpływa na nasze trawienie, które ważne jest dla właściwego wchłaniania dobroczynnych ekstraktów z himalajskich ziół. Herbaty pijemy jako jeden ze składników dziennego trybu pitnego w okresie całego trwania odnowy pożądanych funkcji organizmu. W przypadku ziołowej kuracji oczyszczającej herbatkę należy stosować w okresie 1-3 miesięcy zgodnie z dziennym dawkowaniem podanym na opakowaniu. Po zużyciu każdego opakowania należy zastosować 1 tygodniową przerwę.

Zaleca się stosować nie więcej niż maksymalnie dwa rodzaje herbaty jednocześnie. Więcej herbat można stosować naprzemian w reżymie dziennym lub tygodniowym, jeżeli herbatki stosowane są w celu normalizowania bieżących objawów zakłócenia równowagi zdrowia duchowego i fizycznego. Herbat nie można mieszać, pijemy je zawsze oddzielnie w odstępie czasowym ok. godziny. Jeżeli herbaty stosujemy wyłącznie jako środek wspierający i pobudzający to zioła możemy pozostawić tylko do zaparzenia i używać bez ograniczeń. W celu optymalnego działania napar ziołowy pijemy ciepły i to przed jedzeniem. Specyficzny smak każdej herbaty jest elementem terapeutycznego działania i odpowiada ajurwedyjskim właściwościom sześciu smaków. Dlatego zalecamy nie dodawania do herbat żadnych substancji słodzących.

Ostrzeżenie: Suplement diety z ziołami. Trzymać poza zasięgiem dzieci. Przechowywać w suchym miejscu do 25 ° C. Nie przekraczać zalecanej dawki. Nie stosować jako substytutu zróżnicowanej diety. Nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących.
Kraj pochodzenia: Nepal

Powiązane produkty