Przygotowując herbatkę 1 łyżeczkę do herbaty mieszanki ziołowej (ok. 2 g) zaparzamy wrzącą wodą i pozostawiany na 10 minut do naciągnięcia lub gotujemy przez 3-5 minut.
Używanie
W przypadku stosowania ziół himalajskich jako środka do optymalizacji duchowych i fizycznych funkcji organizmu tradycyjnie gotuje się je co najmniej 3–5 minut. W ten sposób przygotowany wywar ma silniejsze działanie, delikatniejszy smak i korzystnie wpływa na nasze trawienie, które ważne jest dla właściwego wchłaniania dobroczynnych ekstraktów z himalajskich ziół. Herbaty pijemy jako jeden ze składników dziennego trybu pitnego w okresie całego trwania odnowy pożądanych funkcji organizmu. W przypadku ziołowej kuracji oczyszczającej herbatkę należy stosować w okresie 1-3 miesięcy zgodnie z dziennym dawkowaniem podanym na opakowaniu. Po zużyciu każdego opakowania należy zastosować 1 tygodniową przerwę.
Zaleca się stosować nie więcej niż maksymalnie dwa rodzaje herbaty jednocześnie. Więcej herbat można stosować naprzemian w reżymie dziennym lub tygodniowym, jeżeli herbatki stosowane są w celu normalizowania bieżących objawów zakłócenia równowagi zdrowia duchowego i fizycznego. Herbat nie można mieszać, pijemy je zawsze oddzielnie w odstępie czasowym ok. godziny. Jeżeli herbaty stosujemy wyłącznie jako środek wspierający i pobudzający to zioła możemy pozostawić tylko do zaparzenia i używać bez ograniczeń. W celu optymalnego działania napar ziołowy pijemy ciepły i to przed jedzeniem. Specyficzny smak każdej herbaty jest elementem terapeutycznego działania i odpowiada ajurwedyjskim właściwościom sześciu smaków. Dlatego zalecamy nie dodawania do herbat żadnych substancji słodzących.
Ostrzeżenie: Suplement diety z ziołami. Trzymać poza zasięgiem dzieci. Przechowywać w suchym miejscu do 25 ° C. Nie przekraczać zalecanej dawki. Nie stosować jako substytutu zróżnicowanej diety. Nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących.
Kraj pochodzenia: Nepal
Witam. Nigdy nie uwierzyłbym, że herbata Gokshura rozwiąże moje problemy zdrowotne z odcinkiem szyjnym kręgosłupa. Cieszę się, że pozbyłem się problemu. Nadal piję Gokshurę. Gorąco polecam wszystkim.
Dzień dobry, miałem spuchnięte węzły chłonne a na rękach, nogach i kręgosłupie, nieznośny ból, zajęło to dwa miesiące, ale po zażyciu herbaty Katphala ból ustąpił, a węzły zmniejszyły się. Doskonały efekt! Dziękuję
Pod koniec 2009 roku piłem herbatę Sarpagandha, ponieważ miałem dość zmienne ciśnienie krwi. Po około 2 miesiącach ciśnienie zostało wyregulowane i utrzymuje się w dobrej formie.
Cześć, herbata Shunthi rozwiązała u mnie kilkuletnie i uporciążliwe problemów z wzdęciami. Naprawdę nic nie pomagało, aż pojawiła się ta herbata!
Cześć! Lekarze znaleźli zwyrodnienie w moim kręgosłupie, towarzyszył temu straszny ból. Po tygodniu przyjmowania herbaty GOKSHURA zacząłem odczuwać ulgę, przestałem brać leki i nie wierzyłem - zadziałało.
Witam, jestem bardzo zadowolony z waszych herbat. Vidanga pomógła mi schudnąć, po herbacie Kalamegha moje problemy z woreczkiem żółciowym prawie zniknęły, teraz decyduję się na Pachanku bo chce skończyć z paleniem! Dziękuję.
Cierpiałam na częste grzybice pochwy. Zaczęłam regularnie używać herbatę GAURI i problemy zniknęły. Raz na jakiś czas, kiedy odczuwam początkowe objawy grzybicy, natychmiast zaczynam pić herbatę i problemy ustają. Dziękuję bardzo.
Dzień dobry, mamy pozytywne doświadczenie z herbatami himalajskimi. „Udana“ jest bardzo pomocna przy zmęczeniu. Z powodzeniem zastosowaliśmy „Shatawari“ na torbiel (8 cm), zniknął w półtora tygodnia. Na kontroli lekarz nie wierzył w wynik badania ultradźwiękami!
Cześć, próbowałem herbatę odchudzającą i naprawde pomaga, dziękuję.
Dzień dobry, przez miesiąc regularnie piłam herbatę ABHAYA, aby obniżyć poziom cholesterolu. Dober efekty przyszły bardzo szybko. Wyniki po tygodniu - cholesterol 9,4 a po miesięcznym stosowaniu herbaty (3 razy dziennie), cholesterol 5.2. Tu nie ma pomyłki. Dziękuję bardzo.