Rok temu pojawiło się u mnie wysokie ciśnienie. Po upływie półtora tygodnia picia regularnie herbaty SARPAGANDHA, odłożyłam tabletki. Teraz jest ok. Dziękuję wszystkim.
Zaczęłam parzyć herbatę SARPAGANDHA na nadciśnienie męża, było wysokie a leki nie pomagały, sięgało do około 150. Po tygodniu picia herbaty jego ciśnienie spadło do 125. Dziękujemy za import herbaty.
Przy regularnym stosowaniu herbaty SARPAGANDHA udało mi się zredukować nadciśnienie średnio o około 20 mmHg i lekarz nie grozi mi już tabletkami. Siła natury zwycięża. Dziękuję.
PL Intermediate
Przygotowanie
Przygotowując herbatkę 1 łyżeczkę do herbaty mieszanki ziołowej (ok. 2 g) zaparzamy wrzącą wodą i pozostawiany na 10 minut do naciągnięcia lub gotujemy przez 3-5 minut.
Zalecana dawka
2 - 3 filiżanki dziennie
Używanie
W przypadku stosowania ziół himalajskich jako środka do optymalizacji duchowych i fizycznych funkcji organizmu tradycyjnie gotuje się je co najmniej 3–5 minut. W ten sposób przygotowany wywar ma silniejsze działanie, delikatniejszy smak i korzystnie wpływa na nasze trawienie, które ważne jest dla właściwego wchłaniania dobroczynnych ekstraktów z himalajskich ziół. Herbaty pijemy jako jeden ze składników dziennego trybu pitnego w okresie całego trwania odnowy pożądanych funkcji organizmu. W przypadku ziołowej kuracji oczyszczającej herbatkę należy stosować w okresie 1-3 miesięcy zgodnie z dziennym dawkowaniem podanym na opakowaniu. Po zużyciu każdego opakowania należy zastosować 1 tygodniową przerwę.
Zaleca się stosować nie więcej niż maksymalnie dwa rodzaje herbaty jednocześnie. Więcej herbat można stosować naprzemian w reżymie dziennym lub tygodniowym, jeżeli herbatki stosowane są w celu normalizowania bieżących objawów zakłócenia równowagi zdrowia duchowego i fizycznego. Herbat nie można mieszać, pijemy je zawsze oddzielnie w odstępie czasowym ok. godziny. Jeżeli herbaty stosujemy wyłącznie jako środek wspierający i pobudzający to zioła możemy pozostawić tylko do zaparzenia i używać bez ograniczeń. W celu optymalnego działania napar ziołowy pijemy ciepły i to przed jedzeniem. Specyficzny smak każdej herbaty jest elementem terapeutycznego działania i odpowiada ajurwedyjskim właściwościom sześciu smaków. Dlatego zalecamy nie dodawania do herbat żadnych substancji słodzących.
Ostrzeżenie: Suplement diety z ziołami. Trzymać poza zasięgiem dzieci. Przechowywać w suchym miejscu do 25 ° C. Nie przekraczać zalecanej dawki. Nie stosować jako substytutu zróżnicowanej diety. Nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących.
Dzięki herbacie MEDHIKA moja laktacja wzrosła o 50%. Do tego czasu nic nie pomagało.
Wasze produkty znam. Bardzo mi smakują. Ostatnio kupiłem herbatę na przeziębienie i nadciśnienie. Ich skład, to naprawdę czysta natura.
Witam, obecnie używam waszej BRAHMI - herbaty na pamięć i KALAMEGHA - herbaty na wątrobę, jestem z nich zadowolony. Połączenie tych ziół w herbacie to wielka przyjemność dla duszy. Dziękuję
Witam, chciałem podziękować za herbatę RANJAKA. Od dawna mam problemy z niedoborem żelaza we krwi. Po miesiącu regularnego picia poziom żelaza i hemoglobiny znacznie się poprawił. Polecam!
Pod koniec 2009 roku piłem herbatę SARPAGANDHA, ponieważ miałem dość zmienne ciśnienie krwi. Po około 2 miesiącach ciśnienie zostało wyregulowane i utrzymuje się w dobrej formie.
Dla mnie Wasze herbaty są naprawdę doskonałymi towarzyszami mojej pielgrzymki przez życie, naprawdę :) Jestem dumny, że jest to społeczność Czesko-Słowacko-Nepalska. Bardzo dziękuję z całego serca.
Miałam uderzenia gorąca z powodu rozpoczynającej się menopauzy. Spróbowałam wasze zioła i pomogło. Kosztowałam też inne herbaty i eliksiry na przeziębienie, ulgę mięśni, herbatę TRIPHALA oraz herbaty i eliksiry na stawy. Jestem podekscytowana ich działaniem. Poznałam też wasze pyszne drinki, i o dziwo! smakują mi chociaż jest w nich KURKUMA lub MORINGA, których wcale nie lubię. Dziękuję wam.
W przeszłości stosowałam zioła PACHAKA jako suplement diety, pomagały mi w leczeniu uzależnienia od palenia, Teraz zamówiłam herbatę KUDZU i muszę się pochwalić, że zmniejszyłam do zera słodycze, ciastka, czekoladę; no ale przede wszystkim, pomogła mi ona na mięśnie.
Ajurwedyjski napój odpornościowy AMALAKI napój SHILAJIT MUMIO dostałam od koleżanki i zaczęłam pić go regularnie codziennie rano przed śniadaniem. Nie spodziewałam się po nim zbyt wiele i trudno było mi się przyzwyczaić do dość intensywnego smaku, nawet po dodaniu odrobiny miodu. Mimo to wytrwałam i piłam go dalej. Po miesiącu zauważyłam, że mam znacznie większą odporność na wahania pogody a od przeziębienia uwalniam się w ciągu 1 dnia.
Przy regularnym stosowaniu herbaty SARPAGANDHA udało mi się zredukować nadciśnienie średnio o około 20 mmHg i lekarz nie grozi mi już tabletkami. Siła natury zwycięża. Dziękuję.