Antyoksydant & rewitalizacja tkanek

JAIPHAL
  • Cinnamomum zeylanicum działa jako antyoksydant w ochronie komórkowej
  • Wspomaga czynność funkcji sercowo-naczyniowych
  • Pomaga w utrzymaniu normalnego poziomu cholesterolu
  • Emblica officinalis wzmacnia układ odpornościowy
  • Withania somnifera korzystnie działa na fizyczną i psychiczną witalność organizmu
  • Centella asiatica pomaga w utrzymaniu stanu aktywności funkcji mózgowych

       Suplement diety

Obejrzyj naturalny zbiór ziół i ręcznie robione herbaty w Nepalu

 

Kategorie: antyoksydant, ochrona struktur komórek i tkanek, układ odpornościowy oraz sercowo naczyniowy, przedłużenie długości życia, stres, starzenie, zmarszczki, młodość, witalność

-+
Cena: 32,00 zł
z VAT

To rzeczywiście cud natury, w jak wielkiej harmonii są ziołowe mieszanki herbat, ich aromaty i działanie. Preparaty są smaczne, dobroczynne i łatwe w użyciu. Wyposażyłem w nie swoją kuchnię i biuro.

I.S.-D., Warendorf

Ostatnio natknąłem się na himalajskie herbaty ajurwedyjskie (PITTA, BHRINGARAJ, JAIPHAL), jestem z nich bardzo zadowolony. Są naprawdę świetne (jestem spokojniejszy, wzmocniły mi się więzadła, znikają brodawki). Dziękuję bardzo.

Tomáš Votruba
Stock: 0.00
1

Skład

emblica officinalis, punica granatum, withania somnifera, centella asiatica, myristica fragrans, cinnamomum zeylanicum, elettaria cardamomum, syzygium aromaticum, piper nigrum, zingiber officinale, tribulus terrestris, valeriana officinalis

Waga

100 g luźnej herbaty

Zalecana dawka

2 - 3 filiżanki dziennie

Przygotowanie

Przygotowując herbatkę 1 łyżeczkę do herbaty mieszanki ziołowej (ok. 2 g) zaparzamy wrzącą wodą i pozostawiany na 10 minut do naciągnięcia lub gotujemy przez 3-5 minut.

Używanie

W przypadku stosowania ziół himalajskich jako środka do optymalizacji duchowych i fizycznych funkcji organizmu tradycyjnie gotuje się je co najmniej 3–5 minut. W ten sposób przygotowany wywar ma silniejsze działanie, delikatniejszy smak i korzystnie wpływa na nasze trawienie, które ważne jest dla właściwego wchłaniania dobroczynnych ekstraktów z himalajskich ziół. Herbaty pijemy jako jeden ze składników dziennego trybu pitnego w okresie całego trwania odnowy pożądanych funkcji organizmu. W przypadku ziołowej kuracji oczyszczającej herbatkę należy stosować w okresie 1-3 miesięcy zgodnie z dziennym dawkowaniem podanym na opakowaniu. Po zużyciu każdego opakowania należy zastosować 1 tygodniową przerwę.

Zaleca się stosować nie więcej niż maksymalnie dwa rodzaje herbaty jednocześnie. Więcej herbat można stosować naprzemian w reżymie dziennym lub tygodniowym, jeżeli herbatki stosowane są w celu normalizowania bieżących objawów zakłócenia równowagi zdrowia duchowego i fizycznego. Herbat nie można mieszać, pijemy je zawsze oddzielnie w odstępie czasowym ok. godziny. Jeżeli herbaty stosujemy wyłącznie jako środek wspierający i pobudzający to zioła możemy pozostawić tylko do zaparzenia i używać bez ograniczeń. W celu optymalnego działania napar ziołowy pijemy ciepły i to przed jedzeniem. Specyficzny smak każdej herbaty jest elementem terapeutycznego działania i odpowiada ajurwedyjskim właściwościom sześciu smaków. Dlatego zalecamy nie dodawania do herbat żadnych substancji słodzących.

Ostrzeżenie: Suplement diety z ziołami. Trzymać poza zasięgiem dzieci. Przechowywać w suchym miejscu do 25 ° C. Nie przekraczać zalecanej dawki. Nie stosować jako substytutu zróżnicowanej diety. Nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących.
Kraj pochodzenia: Nepal

Powiązane produkty

HIMALAJSKA ŚWIEŻOŚĆ

Odświeża energię życiową

HIMALAJSKA ŚWIEŻOŚĆ
32,00 zł
-+

CHYAWANPRASH

Zdrowie & odporność

CHYAWANPRASH
37,00 zł
-+