Oczyszczanie układu trawiennego

TRIPHALA
  • Glycyrrhiza glabra wspomaga optymalne funkcjonowanie jelit u osób wrażliwych
  • Terminalia chebula korzystnie wpływa na oczyszczanie układu żołądkowo - jelitowego
  • Terminalia bellirica pozytywnie wpływa na trawienie i perystaltykę jelit
  • Emblica officinalis harmonizuje działanie układu trawiennego
  • Normalizuje odporność układu flory bakteryjnej
  • Curcuma longa utrzymuje zdrowy komfort układu trawienia

      Suplement diety

Obejrzyj naturalny zbiór ziół i ręcznie robione herbaty w Nepalu

 

Kategorie: detoksykacja, chroniczne zaburzenia trawienia oraz układu jelitowego, choroba Crohna, podrażnienie śluzówki żołądka, nadkwasota żołądka, wrzody, zapalenia, infekcje, biegunka, mdłości

-+
Cena: 32,00 zł
z VAT

Herbata TRIPHALA na detoksykację przewodu pokarmowego i herbata KALAMEGHA na wątrobę i woreczek żółciowy pomogły mi w trawieniu, wypróżnianiu i ogólnie czuję się lżejsza.

Nikola

Mamy doskonałe doświadczenie z waszymi herbatami !!! Ja osobiście z TRIPHALA i SHUNTI, pomogły mi z refluksem i ogólnie zharmonizowały mój metabolizm oraz trawienie.

A. Vejříková, Beroun

Witam, po wypiciu waszych herbat koleżanka pozbyła się polipa jelita grubego, lekarz nie mógł w to uwierzyć. Słyszałem też o poprawie poziomu żelaza we krwi i powstrzymaniu zanikania mięśni… Pozdrawiam,

Adriana
Stock: 0.00
1

Skład

glycyrrhiza glabra, terminalia chebula, terminalia bellirica, emblica officinalis, curcuma longa, cymbopogon citratus, withania somnifera, tinospora cordifolia

Waga

100 g luźnej herbaty

Zalecana dawka

3 - 4 filiżanki dziennie

Przygotowanie

Przygotowując herbatkę 1 łyżeczkę mieszanki ziołowej (ok. 2 g) zaparzamy wrzącą wodą i pozostawiany na 10 minut do naciągnięcia lub gotujemy przez 3-5 minut.

Używanie

W przypadku stosowania ziół himalajskich jako środka do optymalizacji duchowych i fizycznych funkcji organizmu, tradycyjnie gotuje się je co najmniej 3–5 minut. W ten sposób przygotowany wywar ma silniejsze działanie, delikatniejszy smak i korzystnie wpływa na nasze trawienie, które ważne jest dla właściwego wchłaniania dobroczynnych ekstraktów z himalajskich ziół. Herbaty pijemy jako jeden ze składników dziennego trybu pitnego w okresie całego trwania odnowy pożądanych funkcji organizmu. W przypadku ziołowej kuracji oczyszczającej herbatkę należy stosować w okresie 1-3 miesięcy zgodnie z dziennym dawkowaniem podanym na opakowaniu. Po zużyciu każdego opakowania należy zastosować 1 tygodniową przerwę.

Zaleca się stosować nie więcej niż maksymalnie dwa rodzaje herbaty jednocześnie. Więcej herbat można stosować naprzemian w reżymie dziennym lub tygodniowym, jeżeli herbatki stosowane są w celu normalizowania bieżących objawów zakłócenia równowagi zdrowia duchowego i fizycznego. Herbat nie można mieszać, pijemy je zawsze oddzielnie w odstępie czasowym ok. godziny. Jeżeli herbaty stosujemy wyłącznie jako środek wspierający i pobudzający to zioła możemy pozostawić tylko do zaparzenia i używać bez ograniczeń. W celu optymalnego działania napar ziołowy pijemy ciepły i to przed jedzeniem. Specyficzny smak każdej herbaty jest elementem terapeutycznego działania i odpowiada ajurwedyjskim właściwościom sześciu smaków. Dlatego zalecamy nie dodawania do herbat żadnych substancji słodzących.

Ostrzeżenie: Suplement diety z ziołami. Trzymać poza zasięgiem dzieci. Przechowywać w suchym miejscu do 25 ° C. Nie przekraczać zalecanej dawki. Nie stosować jako substytutu zróżnicowanej diety. Nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących.
Kraj pochodzenia: Nepal

Powiązane produkty

KARAVI

Nietolerancja & wrażliwość trawienna

KARAVI
32,00 zł
-+

GUDUCHI

Trawienie & apetyt

GUDUCHI
32,00 zł
-+

SHUNTHI

Żołądek & jelita

SHUNTHI
32,00 zł
-+

CHYAWANPRASH

Zdrowie & odporność

CHYAWANPRASH
37,00 zł
-+