Przygotowując herbatkę 1 łyżeczkę mieszanki ziołowej (ok. 2 g) zaparzamy wrzącą wodą i pozostawiany na 10 minut do naciągnięcia lub gotujemy przez 3-5 minut.
Używanie
W przypadku stosowania ziół himalajskich jako środka do optymalizacji duchowych i fizycznych funkcji organizmu, tradycyjnie gotuje się je co najmniej 3–5 minut. W ten sposób przygotowany wywar ma silniejsze działanie, delikatniejszy smak i korzystnie wpływa na nasze trawienie, które ważne jest dla właściwego wchłaniania dobroczynnych ekstraktów z himalajskich ziół. Herbaty pijemy jako jeden ze składników dziennego trybu pitnego w okresie całego trwania odnowy pożądanych funkcji organizmu. W przypadku ziołowej kuracji oczyszczającej herbatkę należy stosować w okresie 1-3 miesięcy zgodnie z dziennym dawkowaniem podanym na opakowaniu. Po zużyciu każdego opakowania należy zastosować 1 tygodniową przerwę.
Zaleca się stosować nie więcej niż maksymalnie dwa rodzaje herbaty jednocześnie. Więcej herbat można stosować naprzemian w reżymie dziennym lub tygodniowym, jeżeli herbatki stosowane są w celu normalizowania bieżących objawów zakłócenia równowagi zdrowia duchowego i fizycznego. Herbat nie można mieszać, pijemy je zawsze oddzielnie w odstępie czasowym ok. godziny. Jeżeli herbaty stosujemy wyłącznie jako środek wspierający i pobudzający to zioła możemy pozostawić tylko do zaparzenia i używać bez ograniczeń. W celu optymalnego działania napar ziołowy pijemy ciepły i to przed jedzeniem. Specyficzny smak każdej herbaty jest elementem terapeutycznego działania i odpowiada ajurwedyjskim właściwościom sześciu smaków. Dlatego zalecamy nie dodawania do herbat żadnych substancji słodzących.
Ostrzeżenie: Suplement diety z ziołami. Trzymać poza zasięgiem dzieci. Przechowywać w suchym miejscu do 25 ° C. Nie przekraczać zalecanej dawki. Nie stosować jako substytutu zróżnicowanej diety. Nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących.
Kraj pochodzenia: Nepal
Dwa razy dziennie piję herbatę ASHWAGANDHA. To niesamowite jak dobrze śpię, bez tabletek nasennych, tylko zioła - przy czym podkreślam, że nie lubię herbat ziołowych, ale ta nie jest zła, lubię jej zapach i smak. Piję gdy jest letnia. Polecam spróbować.
Cierpiałem na uporczywy kaszel, który gdy już przyszedł, to długo trwał, krople nie pomagały. Dopiero TULSI zadziałało. Dzięki tej herbacie od razu poczułem się lepiej. W nocy mogłem spać a w ciągu 14 dni kaszel powoli ustępował.
Witam, chciałem podziękować za herbatę RANJAKA. Od dawna mam problemy z niedoborem żelaza we krwi. Po miesiącu regularnego picia poziom żelaza i hemoglobiny znacznie się poprawił. Polecam!
Mam doświadczenie z herbatą menstruacyjną APANA - łagodzi ból, po 2 filiżankach dziennie nie trzeba przyjmować żadnych leków. I z MEDHIKA - idealna przy karmieniu piersią. Bardzo mi pomogła, kiedy miałam mało mleka.
Kłaniam się Jestem bardzo zadowolona z waszych herbat. Wypróbowałam kilka z nich i wszystkie były bardzo skuteczne. Dziękuję
Dzień dobry, miałem spuchnięte węzły chłonne a na rękach, nogach i kręgosłupie, nieznośny ból, zajęło to dwa miesiące, ale po zażyciu herbaty Katphala ból ustąpił, a węzły zmniejszyły się. Doskonały efekt! Dziękuję
Cześć! Lekarze znaleźli zwyrodnienie w moim kręgosłupie, towarzyszył temu straszny ból. Po tygodniu przyjmowania herbaty GOKSHURA zacząłem odczuwać ulgę, przestałem brać leki i nie wierzyłem - zadziałało.
Cześć, herbata Ranjaka pomógła mojej śledzionie, problemy z trawieniem zniknęły po miesiącu picia Ranjaki, te zioła to naprawiły. Dzięki!
Przez kilka dni cierpiałem na poważne problemy trawienne związane z biegunką i skurczami żołądka. Standardowy lek nie przyniósł żadnej poprawy. Dopiero Amalaki był w stanie natychmiast zatrzymać biegunkę i pozbyć się bólu brzucha. Doskonałe, polecam!
Kupiłem herbatę na lepszy sen i to naprawdę działa !!!! ASHWAGANDHA - Bardzo polecam.