Witam, piję herbatkę VATA od ponad tygodnia, bardzo mi smakuje i koi. Dziękuję.
Od jakiegoś czasu miałam wiecznie zimne stopy i ręce. Odkąd zaczęłam pić herbatkę VATA według zrobionego testu moje krążenie krwi stało się lepsze. Znowu mam ciepłe ręce i nogi. Dziękuję. Pozdrawiam
Dzięki herbacie VATA TEA. Śpię spokojnie. Te herbaty naprawdę działają. Pozdrawiam i dziękuję.
PL Intermediate
Vata wspomaga czynności fizyczne i psychiczne organizmu, obieg krwi, układ limfatyczny, układ nerwowy i oddechowy organizmu. Daje wrażenie rozluźnienia i relaksu. Używana od stuleci, tradycyjna mieszanka ziół himalajskich przy regularnym stosowaniu działa korzystnie na ogólny stan zdrowotny oraz kondycję psychiczną u ludzi z przewagą następujących cech i charakterystyki:
Szczupła sylwetka ciała
Nie znosi chłodu i zimna
Sucha skóra i niedostatecznie przekrwione kończyny
Aktywność, energia, gotowość do działania, impulsywność, pełnia życia
Szybkie mówienie, gestykulowanie rękami
Twórczość, spostrzegawczość z dobrą intuicją
Skłonność do niezdecydowania, nerwowości, niepokoju i tremy
Możliwość pojawiania się słabszej woli i pamięci krótkoterminowej
Zdolność do rozwijania wielkiego wysiłku i poświęcenia w pracy
W wyniku przepracowania pojawia się napięcie i bezsenność
Przywróceniu równowagi pomaga: słońce, ciepło, spokój, dużo relaksacja, masaż, regularny relaks i aromaterapia, ciepła, kwaśna, lekko korzenna i tłusta dieta. Typ Vata potrzebuje dobrego tła, spokoju i bezpieczeństwa. Powinien unikać stresu psychicznego i pracy do późnych godzin nocnych, zimy i mrozów, surowych posiłków i zimnych napojów. Dobrze jest ograniczyć pracę z komputerem, oglądaniem telewizji i przepracowaniem. Odpowiedni sport to joga, thai, fitness gimnastyka, lekki bieg, jazda na rowerze i wędrówki.
Przygotowanie
Przygotowując herbatkę 1 łyżeczkę do herbaty mieszanki ziołowej (ok. 2 g) zaparzamy wrzącą wodą i pozostawiany na 10 minut do naciągnięcia lub gotujemy przez 3-5 minut.
Zalecana dawka
2 - 3 filiżanki dziennie
Używanie
W przypadku stosowania ziół himalajskich jako środka do optymalizacji duchowych i fizycznych funkcji organizmu tradycyjnie gotuje się je co najmniej 3–5 minut. W ten sposób przygotowany wywar ma silniejsze działanie, delikatniejszy smak i korzystnie wpływa na nasze trawienie, które ważne jest dla właściwego wchłaniania dobroczynnych ekstraktów z himalajskich ziół. Herbaty pijemy jako jeden ze składników dziennego trybu pitnego w okresie całego trwania odnowy pożądanych funkcji organizmu. W przypadku ziołowej kuracji oczyszczającej herbatkę należy stosować w okresie 1-3 miesięcy zgodnie z dziennym dawkowaniem podanym na opakowaniu. Po zużyciu każdego opakowania należy zastosować 1 tygodniową przerwę.
Zaleca się stosować nie więcej niż maksymalnie dwa rodzaje herbaty jednocześnie. Więcej herbat można stosować naprzemian w reżymie dziennym lub tygodniowym, jeżeli herbatki stosowane są w celu normalizowania bieżących objawów zakłócenia równowagi zdrowia duchowego i fizycznego. Herbat nie można mieszać, pijemy je zawsze oddzielnie w odstępie czasowym ok. godziny. Jeżeli herbaty stosujemy wyłącznie jako środek wspierający i pobudzający to zioła możemy pozostawić tylko do zaparzenia i używać bez ograniczeń. W celu optymalnego działania napar ziołowy pijemy ciepły i to przed jedzeniem. Specyficzny smak każdej herbaty jest elementem terapeutycznego działania i odpowiada ajurwedyjskim właściwościom sześciu smaków. Dlatego zalecamy nie dodawania do herbat żadnych substancji słodzących.
Ostrzeżenie: Suplement diety z ziołami. Trzymać poza zasięgiem dzieci. Przechowywać w suchym miejscu do 25 ° C. Nie przekraczać zalecanej dawki. Nie stosować jako substytutu zróżnicowanej diety. Nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących.
Mój teść ma cukrzycę, przyjmuje insulinę. Otrzymał od nas herbatę MAHAPHALA. I chociaż nie jest zbytnio skłonny do alternatywnej medycyny, to jest zainteresowany tą mieszanką ziołową, ponieważ lekarz powiedział mu, że jego stan się poprawił... :-)
Zauważyłam, że od czasu gdy zaczęłam pić AMALAKI i jeść suszone owoce, moje włosy przestały wypadać. A nawet rosną nowe, czego nie doświadczyłam od 15 lat. To dla mnie naprawdę cud. Herbata MANJISHTA jest doskonała na wirusy i bakterie. Piję przynajmniej jedną filiżankę dziennie. Wasze suszone MANGO to absolutny rarytas. Nie jadłam lepszego. Dziękuję Waszemu całemu zespołowi za ofiarowanie ludziom tych cudów natury i serdecznej pomocy. Z wdzięcznością
Ajurwedyjski napój odpornościowy AMALAKI napój SHILAJIT MUMIO dostałam od koleżanki i zaczęłam pić go regularnie codziennie rano przed śniadaniem. Nie spodziewałam się po nim zbyt wiele i trudno było mi się przyzwyczaić do dość intensywnego smaku, nawet po dodaniu odrobiny miodu. Mimo to wytrwałam i piłam go dalej. Po miesiącu zauważyłam, że mam znacznie większą odporność na wahania pogody a od przeziębienia uwalniam się w ciągu 1 dnia.
Dzień dobry, regularnie kupuję VARUNĘ, która pomaga mi przy infekcji dróg moczowych. Stosuję ją również profilaktycznie przy oczyszczaniu.
Dzień dobry, mam bardzo dobre doświadczenia z efektami i jakością Waszych herbat, szczególnie z ASHWAGANDĄ.
Herbata na zawroty głowy - po 2 miesiącach objawy całkowicie zniknęły. Nie wiem jakim cudem to pomogło. Polecam
Dzień dobry, piję ALOCHAKĘ, codziennie pracuję przy komputerach (zarazem przeszedłem operację). Herbatę odkryłem przypadkiem w sklepie przy głównej ulicy w Warszawie i od tamtej pory regularnie kupuję i używam ją ku swojemu zadowoleniu.
Używam herbaty DHATAKI, miesiączka jest słabsza i krótsza.
Witam. Od lat miałam alergię na pyłki, od 7 lub 8 roku życia jestem leczona immunologicznie, ale leczenie nie działa zbyt dobrze. Zaczęłam pić herbatę DALCHINI i po dwóch dniach zniknęły najbardziej uciążliwe objawy. Nie wiem czy to cud, ale myślę, że nie inaczej :)
Jako profesjonalista w dziedzinie pielęgniarstwa i po przeszkoleniu w zakresie tradycyjnej medycyny chińskiej, doceniam jakość tych produktów. Używam ich i polecam ich spożycie, gdyż pozwalają na naturalny powrót do zdrowia stanów patologicznych, ale działają też prozdrowotnie. Przestałem przyjmować sztuczną witaminę C, aby pomóc w wchłanianiu żelaza, ponieważ AMALAKI jest bardzo bogaty w tę witaminę i pełnił rolę zwiększonego adiuwanta do ferrytyny.