Próbowałem wielu alternatywnych środków ziołowych, ale tylko wasze herbaty naprawdę działają, po nich czuję się lepiej zarówno fizycznie, jak i psychicznie :)
Witam radośnie. Z mojego doświadczenia mogę powiedzieć, że uwielbiam wszystkie Wasze owoce, są wspaniałe jako przekąski. Uwielbiam też eliksir MEDAPRASH zmniejsza apetyt, herbata KAPHA dodaje energii.
PL Intermediate
Kapha zapewnia odporność i działanie układu immunologicznego, wzmacnia witalność fizyczną, układ stawowy oraz ogólny stan fizyczny. Daje poczucie pobudzenia i odświeżenia. Od stuleci używana tradycyjna mieszanka ziół himalajskich przy regularnym stosowaniu działa korzystnie na ogólny stan zdrowotny oraz kondycję psychiczną u ludzi z przewagą następujących cech i charakterystyki:
Masywna budowa ciała
Łatwo przybiera na wadze
Nie lubi wilgotnej i deszczowej pogody
Cera gładka i jędrna
Typ przyjacielski o łagodnym i spokojnym usposobieniu
Dobra pamięć i skłonność do upartości
Można na nim polegać, jest cierpliwy,
Wytrwały i tolerancyjny
Nie lubi zmieniać swoich przyzwyczajeń,
Lubi pozostawać w jednym miejscu
Rozważny i wolniejszy w swoich działaniach
Doskonały zmysł dla współpracy
Przywróceniu równowagi Pomaga: lekkie, ostre i ciepłe jedzenie, regularny ruch i ćwiczenia fizyczne, częste zmiany i różnorodność codziennych czynności. Typ Kapha powinien unikać ciężkich, tłustych, duszonych i tuczących posiłków. Powinien spożywać ostre, cierpkie i gorzkie potrawy i ograniczać nadmierne spanie, przejadanie się i spożycie mlecznych produktów. Odpowiedni sport to bieg wytrzymałościowy, wioślarstwo, podnoszenie ciężarów.
Przygotowanie
Przygotowując herbatkę 1 łyżeczkę do herbaty mieszanki ziołowej (ok. 2 g) zaparzamy wrzącą wodą i pozostawiany na 10 minut do naciągnięcia lub gotujemy przez 3-5 minut.
Zalecana dawka
2 - 3 filiżanki dziennie
Używanie
W przypadku stosowania ziół himalajskich jako środka do optymalizacji duchowych i fizycznych funkcji organizmu tradycyjnie gotuje się je co najmniej 3–5 minut. W ten sposób przygotowany wywar ma silniejsze działanie, delikatniejszy smak i korzystnie wpływa na nasze trawienie, które ważne jest dla właściwego wchłaniania dobroczynnych ekstraktów z himalajskich ziół. Herbaty pijemy jako jeden ze składników dziennego trybu pitnego w okresie całego trwania odnowy pożądanych funkcji organizmu. W przypadku ziołowej kuracji oczyszczającej herbatkę należy stosować w okresie 1-3 miesięcy zgodnie z dziennym dawkowaniem podanym na opakowaniu. Po zużyciu każdego opakowania należy zastosować 1 tygodniową przerwę.
Zaleca się stosować nie więcej niż maksymalnie dwa rodzaje herbaty jednocześnie. Więcej herbat można stosować naprzemian w reżymie dziennym lub tygodniowym, jeżeli herbatki stosowane są w celu normalizowania bieżących objawów zakłócenia równowagi zdrowia duchowego i fizycznego. Herbat nie można mieszać, pijemy je zawsze oddzielnie w odstępie czasowym ok. godziny. Jeżeli herbaty stosujemy wyłącznie jako środek wspierający i pobudzający to zioła możemy pozostawić tylko do zaparzenia i używać bez ograniczeń. W celu optymalnego działania napar ziołowy pijemy ciepły i to przed jedzeniem. Specyficzny smak każdej herbaty jest elementem terapeutycznego działania i odpowiada ajurwedyjskim właściwościom sześciu smaków. Dlatego zalecamy nie dodawania do herbat żadnych substancji słodzących.
Ostrzeżenie: Suplement diety z ziołami. Trzymać poza zasięgiem dzieci. Przechowywać w suchym miejscu do 25 ° C. Nie przekraczać zalecanej dawki. Nie stosować jako substytutu zróżnicowanej diety. Nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących.
W ostatnich tygodniach szalała wśród moich znajomych dławica piersiowa, wirusoza a także katar, poleciłam im TULSI, DALCHINI i KATPHALA, zgodnie z występującymi objawami, i wszyscy byli zadowoleni z działania tych herbat. Te zioła naprawdę pomagają!
Herbata KANTAKARI pomogła mi po usunięciu zęba. To była ósemka, więc dziąsło miało dużą dziurę i stale krwawiło. Wypróbowałam ajurwedyjską herbatę KANTAKARI, przeznaczoną dla zębów i dziąseł. To było niesamowite. Moje dziąsło przestało krwawić już po pierwszej filiżance herbaty. A po regularnym piciu 1 filiżanki herbaty wieczorem, moje dziąsła wygoiły się w ciągu kilku kolejnych dni.
Polecam herbatę PACHAKA. Przez kilka tygodni bolało mnie pod lewym żebrem - najwyraźniej żołądek lub trzustka. Polecono mi tę herbatę i po kilku dniach picia ból całkowicie zniknął. Efekt jest niesamowity. Teraz próbuję BHRINGARAJ na włosy.
Herbatka APANA łagodzi ból, po dwóch filiżankach nie trzeba już brać tabletek. MEDHIKA bardzo pomogła mi również w karmieniu piersią, ponieważ miałam bardzo mało mleka.
Przy regularnym stosowaniu herbaty SARPAGANDHA udało mi się zredukować nadciśnienie średnio o około 20 mmHg i lekarz nie grozi mi już tabletkami. Siła natury zwycięża. Dziękuję.
Jako profesjonalista w dziedzinie pielęgniarstwa i po przeszkoleniu w zakresie tradycyjnej medycyny chińskiej, doceniam jakość tych produktów. Używam ich i polecam ich spożycie, gdyż pozwalają na naturalny powrót do zdrowia stanów patologicznych, ale działają też prozdrowotnie. Przestałem przyjmować sztuczną witaminę C, aby pomóc w wchłanianiu żelaza, ponieważ AMALAKI jest bardzo bogaty w tę witaminę i pełnił rolę zwiększonego adiuwanta do ferrytyny.
Herbata ARJUNA mnie uratowała. Nie mam już objawów związanych z nieregularnym rytmem serca. To naprawdę niesamowity produkt.
Dzięki herbacie MEDHIKA moja laktacja wzrosła o 50%. Do tego czasu nic nie pomagało.
Herbata VARUNA jest świetna. Pomaga mi w problemach z moczem. Antybiotyki nie są mi już potrzebne. Dziękuję.
To rzeczywiście cud natury, w jak wielkiej harmonii są ziołowe mieszanki herbat, ich aromaty i działanie. Preparaty są smaczne, dobroczynne i łatwe w użyciu. Wyposażyłem w nie swoją kuchnię i biuro.