Kłaniam się Jestem bardzo zadowolona z waszych herbat. Wypróbowałam kilka z nich i wszystkie były bardzo skuteczne. Dziękuję
To dobre herbaty.
Przygotowanie
Przygotowując herbatkę 1 łyżeczkę do herbaty mieszanki ziołowej (ok. 2 g) zaparzamy wrzącą wodą i pozostawiany na 10 minut do naciągnięcia lub gotujemy przez 3-5 minut.
Zalecana dawka
2 - 3 filiżanki dziennie
Używanie
W przypadku stosowania ziół himalajskich jako środka do optymalizacji duchowych i fizycznych funkcji organizmu tradycyjnie gotuje się je co najmniej 3–5 minut. W ten sposób przygotowany wywar ma silniejsze działanie, delikatniejszy smak i korzystnie wpływa na nasze trawienie, które ważne jest dla właściwego wchłaniania dobroczynnych ekstraktów z himalajskich ziół. Herbaty pijemy jako jeden ze składników dziennego trybu pitnego w okresie całego trwania odnowy pożądanych funkcji organizmu. W przypadku ziołowej kuracji oczyszczającej herbatkę należy stosować w okresie 1-3 miesięcy zgodnie z dziennym dawkowaniem podanym na opakowaniu. Po zużyciu każdego opakowania należy zastosować 1 tygodniową przerwę.
Zaleca się stosować nie więcej niż maksymalnie dwa rodzaje herbaty jednocześnie. Więcej herbat można stosować naprzemian w reżymie dziennym lub tygodniowym, jeżeli herbatki stosowane są w celu normalizowania bieżących objawów zakłócenia równowagi zdrowia duchowego i fizycznego. Herbat nie można mieszać, pijemy je zawsze oddzielnie w odstępie czasowym ok. godziny. Jeżeli herbaty stosujemy wyłącznie jako środek wspierający i pobudzający to zioła możemy pozostawić tylko do zaparzenia i używać bez ograniczeń. W celu optymalnego działania napar ziołowy pijemy ciepły i to przed jedzeniem. Specyficzny smak każdej herbaty jest elementem terapeutycznego działania i odpowiada ajurwedyjskim właściwościom sześciu smaków. Dlatego zalecamy nie dodawania do herbat żadnych substancji słodzących.
Kłaniam się, jestem jedną z osób, które próbowały herbaty VIDANGA. Jestem bardzo zadowolona z tych ziół, pomogły mi zmniejszyć nadwagę, czuję się naprawdę lepiej :o) Polecam - jest to naprawdę skuteczne.
Jestem lekarką w Pradze w Czechach. Pracuję w szpitalu uniwersyteckim. Dzięki firmie Everest Ayurveda miałam okazję zobaczyć niemal cudowne efekty, jakie w niektórych przypadkach mogą dać Wasze mieszanki ziół.
Cześć, od dzieciństwa mam alergię na kwaśne, przejawi się to m. in. wysypką na dłoniach. Piłam GAURI przez 14 dni i po spożyciu pomarańczy wysypka wcale się nie pojawiła. Ta mieszanka bardzo pomogła mamie z pleśnią na nogach. To wspaniałe zioło!
Dzięki herbacie MEDHIKA moja laktacja wzrosła o 50%. Do tego czasu nic nie pomagało.
Chciałbym podziękować za herbatę NAGARA, dzięki której pozbyłem się moich problemów. Po pięciu dniach widziałem pozytywne efekty. Nie tylko pozbyłem się stanu zapalnego, ale także uczucia zimnych dłoni i stóp. Mam też dużo czystszą skórę.
Witam, chciałem podziękować za herbatę RANJAKA. Od dawna mam problemy z niedoborem żelaza we krwi. Po miesiącu regularnego picia poziom żelaza i hemoglobiny znacznie się poprawił. Polecam!
Witam, w styczniu zwróciłam się do Państwa z prośbą o poradę co podawać mojemu psu na niedomykalność zastawki. Posłuchałem twojej rady i podaję mu MANOPRASH dwa razy dziennie. Wczoraj zabrałam go na szczepienie, przed którym lekarz, jak zwykle, między innymi osłuchał mu serce stetoskopem. Było ok! Dziękuję bardzo za wspaniałe porady i za sprzedaż Ajurwedy tutaj. Niesamowite jest to, że ziołowy eliksir faktycznie rozwiązał problem, który u ludzi prowadzi do wymiany zastawki serca i z pewnością do późniejszego, dożywotniego stosowania leków z wieloma skutkami ubocznymi. Świetnie, naprawdę.
Jako profesjonalista w dziedzinie pielęgniarstwa i po przeszkoleniu w zakresie tradycyjnej medycyny chińskiej, doceniam jakość tych produktów. Używam ich i polecam ich spożycie, gdyż pozwalają na naturalny powrót do zdrowia stanów patologicznych, ale działają też prozdrowotnie. Przestałem przyjmować sztuczną witaminę C, aby pomóc w wchłanianiu żelaza, ponieważ AMALAKI jest bardzo bogaty w tę witaminę i pełnił rolę zwiększonego adiuwanta do ferrytyny.
Ajurwedyjski napój odpornościowy AMALAKI napój SHILAJIT MUMIO dostałam od koleżanki i zaczęłam pić go regularnie codziennie rano przed śniadaniem. Nie spodziewałam się po nim zbyt wiele i trudno było mi się przyzwyczaić do dość intensywnego smaku, nawet po dodaniu odrobiny miodu. Mimo to wytrwałam i piłam go dalej. Po miesiącu zauważyłam, że mam znacznie większą odporność na wahania pogody a od przeziębienia uwalniam się w ciągu 1 dnia.
Cześć, spróbowałem Waszej himalajskiej herbaty wątrobowej KALAMEGHA w Szwajcarii na kursie od tego czasu uwielbiam ją.