Centella asiaticasprzyja koncentracji i wyciszeniu
Withania somnifera przyczynia się do odprężenia psychicznego
Glycyrrhiza glabrauspokaja układ nerwowy
Rosa canina pomaga w utrzymaniu komfortowego oddychania
Emblica officinalis wspomaga trawienie i wzmacnia odporność
Mądrość buddyjska mówi, że przyczyną ludzkiego nieszczęścia jest ignorancja. Aby go przezwyciężyć, musimy nauczyć się kontrolować nasze pragnienia, nieoświecony umysł i gniew. Osiągnięciu równowagi psychicznej sprzyja pozytywne myślenie i dobra wola, świadome mówienie i działanie, zdrowy tryb życia, samokontrola oraz czujna uwaga i medytacja.
Wyrażam słowa uznania za Wasze produkty i nowo utworzoną stronę internetową, która jest tak ładnie skompletowana. Wasze produkty są zdrowe i na pewno korzystne, wiem to, ponieważ sam używałem niektórych z nich. Uważam, że to wielka sprawa, widzieć moich bliźnich, którzy starają się jak najlepiej służyć swoim braciom i siostrom za pomocą doskonałych produktów. Dziękuję Wam za stworzenie tak wysokiego standardu doskonałości.
Niektóre z waszych produktów miałem już okazję spożywać i są one rzeczywiście wspaniałe. Niektóre dolegliwości całkowicie ustąpiły. Smak herbaty MEDYTACYJNEJ jest przepyszny. Przepełnia go Miłość. Dziękuję za dostarczanie nam inspirujących smaków i wiadomości z Himalajów. Niech oświecenie szybko przyjdzie i napełni ludzkie głowy.
Przygotowanie
Przygotowując herbatkę 1 łyżeczkę do herbaty mieszanki ziołowej (ok. 2 g) zaparzamy wrzącą wodą i pozostawiany na 10 minut do naciągnięcia lub gotujemy przez 3-5 minut.
Zalecana dawka
2-3 filiżanki dziennie
Używanie
W przypadku stosowania ziół himalajskich jako środka do optymalizacji duchowych i fizycznych funkcji organizmu tradycyjnie gotuje się je co najmniej 3–5 minut. W ten sposób przygotowany wywar ma silniejsze działanie, delikatniejszy smak i korzystnie wpływa na nasze trawienie, które ważne jest dla właściwego wchłaniania dobroczynnych ekstraktów z himalajskich ziół. Herbaty pijemy jako jeden ze składników dziennego trybu pitnego w okresie całego trwania odnowy pożądanych funkcji organizmu. W przypadku ziołowej kuracji oczyszczającej herbatkę należy stosować w okresie 1-3 miesięcy zgodnie z dziennym dawkowaniem podanym na opakowaniu. Po zużyciu każdego opakowania należy zastosować 1 tygodniową przerwę.
Zaleca się stosować nie więcej niż maksymalnie dwa rodzaje herbaty jednocześnie. Więcej herbat można stosować naprzemian w reżymie dziennym lub tygodniowym, jeżeli herbatki stosowane są w celu normalizowania bieżących objawów zakłócenia równowagi zdrowia duchowego i fizycznego. Herbat nie można mieszać, pijemy je zawsze oddzielnie w odstępie czasowym ok. godziny. Jeżeli herbaty stosujemy wyłącznie jako środek wspierający i pobudzający to zioła możemy pozostawić tylko do zaparzenia i używać bez ograniczeń. W celu optymalnego działania napar ziołowy pijemy ciepły i to przed jedzeniem. Specyficzny smak każdej herbaty jest elementem terapeutycznego działania i odpowiada ajurwedyjskim właściwościom sześciu smaków. Dlatego zalecamy nie dodawania do herbat żadnych substancji słodzących.
Ostrzeżenie: Suplement diety z ziołami. Trzymać poza zasięgiem dzieci. Przechowywać w suchym miejscu do 25 ° C. Nie przekraczać zalecanej dawki. Nie stosować jako substytutu zróżnicowanej diety. Nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących.
Mam bardzo dobre doświadczenia z herbatą KALAMEGHA. Uwolniło mnie to od długotrwałej egzemy na dłoniach, którą można było regulować tylko kortykosteroidami. Musiałem się przyzwyczaić do smaku herbaty, ale zadziałała bardzo dobrze.
Dzień dobry, mamy pozytywne doświadczenie z herbatami himalajskimi. „UDANA“ jest bardzo pomocna przy zmęczeniu. Z powodzeniem zastosowaliśmy SHATAWARI na torbiel (8 cm), zniknął w półtora tygodnia. Na kontroli lekarz nie wierzył w wynik badania ultradźwiękami!
Od lat cierpiałem na ciężką alergię (kurz, roztocza, pyłki), która pogarszała się z każdym rokiem. Każdego lata musiałem znosić męczące kichanie, zaczerwienienie oczu i swędzenie nosa oraz uszu. Po kilku dniach używania herbat DALCHINI i KARAVI poczułem ogromną ulgę, z minimalnymi tylko objawami. A wszystko bez chemii! Jestem bardzo wdzięczny za wasze herbaty i będę ich nadal używać, już profilaktycznie.
Po odstawieniu wkładki domacicznej przez prawie rok miałam problemy z nieregularnymi miesiączkami (duże wahania długości cykli lub całkowity brak miesiączki). Zaczęłam pić napój superfood z SHATAVARI i po około 2 miesiącach moje miesiączki stały się regularne i bezbolesne (bez silnego PMS). Podzieliłam się swoim doświadczeniem z moją ginekolog, a ona również zgodziła się, że napój SHATAVARI jest naprawdę świetny i że powinnam nadal go pić. :) Więc dla mnie to wielka satysfakcja.
Gorąco polecam herbatę ASHWAGANDHA na sen. Myślałem, że utknąłem w beznadziei, co drugi dzień bez snu. ASHWAGANDHA zadziałała natychmiast i bardzo mi pomogła. To było skuteczniejsze niż środki uspokajające!
Stosowałam indyjską herbatę leczniczą SHALARI na atak dny moczanowej, ponieważ utykałam. Herbata całkowicie uśmierzyła mój ból w ciągu 10 dni. Po tym doświadczeniu zaczęłam używać innych indyjskich herbat ziołowych. Uważam, że są bardzo skuteczne.
Z własnego doświadczenia mogę polecić herbatę KANTAKARI na zęby i dziąsła. Przeszłam operację wszczepienia implantu i zmagałam się z uporczywym bólem i ropniem okostnej. Brałam antybiotyki i później zaczęłam pić Waszą herbatę. Już po pierwszej filiżance poczułam ulgę. Uwzględniając konieczność przestrzegania regularnej, codziennej dawki, stosowałam ją przez tydzień, czuję się dobrze i nie muszę przyjmować leków przeciwbólowych. Dziękuję bardzo za możliwość nabycia i udostępnienie tych produktów.
Mam 50 lat i jestem w okresie okołomenopauzalnym. Zauważyłam zmiany menstruacyjne, którym towarzyszyły fizyczny, a czasem emocjonalny dyskomfort. Zaczęłam pić herbatę ASHOKA i czuję się lepiej, jestem bardziej zrównoważona. Miesiączka, choć nieregularna, teraz płynie bardziej naturalnie i ma mniej dodatkowych objawów. Doświadczam też mniej wahań nastroju. Jestem za to bardzo wdzięczna!
Jestem bardzo zadowolona z produktów Państwa firmy, dlatego w tym roku podarowałam je rodzinie i przyjaciołom pod bożonarodzeniowym drzewkiem.
Ajurwedyjski napój odpornościowy AMALAKI napój SHILAJIT MUMIO dostałam od koleżanki i zaczęłam pić go regularnie codziennie rano przed śniadaniem. Nie spodziewałam się po nim zbyt wiele i trudno było mi się przyzwyczaić do dość intensywnego smaku, nawet po dodaniu odrobiny miodu. Mimo to wytrwałam i piłam go dalej. Po miesiącu zauważyłam, że mam znacznie większą odporność na wahania pogody a od przeziębienia uwalniam się w ciągu 1 dnia.