Jesteś tutaj

Ochrona onkologiczna

Domowa troska o zdrowie

Ochrona onkologiczna

Herbata i eliksiry

  • SHATAWARI wzmacnia odporność organizmu w czasie terapii onkologicznej
  • CHYAWANPRASH działa jako antyoksydant na witalność tkanek ciała i wzmacnia ogólną odporność

          Suplement diety

Ajurwedyjska kuracja uzdrawiająca przygotowana pod kątem wzmocnienia ogólnej odporności organizmu. Choroby onkologiczne wywoływane są przez zakłócenie psychosomatycznej równowagi wszystkich trzech bioenergetycznych zasad (Vata, Pitta, Kapha) w następstwie długotrwałego zanieczyszczenia organizmu, narażenia na chemiczne czynniki rakotwórcze lub przewlekłe zaburzenia rytmu życia, układu pokarmowego, układu immunologicznego lub stanu psychicznego w postaci tłumionych emocji. Radykalne zmniejszenie aktywności ognia trawiennego prowadzi do gromadzenia toksycznych substancji, które stopniowo atakują tkanki ciała. Stopniowo zmniejsza się powstawanie odżas i tedżas, co prowadzi do zakłóceń układu odpornościowego, destrukcji inteligencji komórkowej, rozpaczy psychicznej i utraty wiary, która stopniowo osłabia wewnętrzną wytrzymałość organizmu. Stosować przez 1–6 miesięcy wraz z dietetycznym odżywianiem i ogólną detoksykacją organizmu, która wyklucza konsumowanie potraw mięsnych i produktów mlecznych oraz wymaga przeorientowania się na surowe warzywa lub soki owocowe. W przypadku onkologicznych chorób narządów kobiecych alternatywnie stosować herbatę Nimba a w czasie chemioterapii dodatkowo herbatkę Guduchi.

Kategorie: terapia onkologiczna

-10% Cena: 81,00 zł
z VAT
pierwotna cena 90,-

Skład

Himalajska herbatka ajurwedyjska Shatawari: 1 szt, ajurwedyjski eliksir Chyawanprash: 2 szt

Zalecana dawka


Zalecana dawka herbaty: 2 - 3 filiżanki dziennie

Zalecane dawkowanie eliksiru: 1 łyżeczkę (tj. 5 g) 2-3 razy dziennie

Stosować na czczo, w ciągu dnia 1 godzinę przed jedzeniem i wieczorem przed snem.

Przygotowanie

Himalajskie ajurwedyjskie herbatka: Jedną łyżeczkę do herbaty mieszanki ziołowej (ok. 2 g) gotować 3–5 minuty lub zalać 250 ml wrzątku i pozostawić na 10 minut do zaparzenia.

Ajurwedyjskie eliksir: Jedną łyżeczkę do herbaty (tj. 5 g/łyżeczka) spożyć samodzielnie lub popijać filiżanką letniego mleka lub wody. Do przygotowania delikatnego napoju rozmieszać jedną łyżeczkę eliksiru w 250 ml ciepłej wody.

Używanie

W przypadku stosowania ziół himalajskich jako środka do optymalizacji duchowych i fizycznych funkcji organizmu tradycyjnie gotuje się je co najmniej 3–5 minut. W ten sposób przygotowany wywar ma silniejsze działanie, delikatniejszy smak i korzystnie wpływa na nasze trawienie, które ważne jest dla właściwego wchłaniania dobroczynnych ekstraktów z himalajskich ziół. Herbaty pijemy jako jeden ze składników dziennego trybu pitnego w okresie całego trwania odnowy pożądanych funkcji organizmu. W przypadku ziołowej kuracji oczyszczającej herbatkę należy stosować w okresie 1-3 miesięcy zgodnie z dziennym dawkowaniem podanym na opakowaniu. Po zużyciu każdego opakowania należy zastosować 1 tygodniową przerwę.

Zaleca się stosować nie więcej niż maksymalnie dwa rodzaje herbaty jednocześnie. Więcej herbat można stosować naprzemian w reżymie dziennym lub tygodniowym, jeżeli herbatki stosowane są w celu normalizowania bieżących objawów zakłócenia równowagi zdrowia duchowego i fizycznego. Herbat nie można mieszać, pijemy je zawsze oddzielnie w odstępie czasowym ok. godziny. Jeżeli herbaty stosujemy wyłącznie jako środek wspierający i pobudzający to zioła możemy pozostawić tylko do zaparzenia i używać bez ograniczeń. W celu optymalnego działania napar ziołowy pijemy ciepły i to przed jedzeniem. Specyficzny smak każdej herbaty jest elementem terapeutycznego działania i odpowiada ajurwedyjskim właściwościom sześciu smaków. Dlatego zalecamy nie dodawania do herbat żadnych substancji słodzących.

Ostrzeżenie: Suplement diety z ziołami. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze 25°C. Nie przekraczać zalecanej dawki. Nie należy stosować jako substytutu zróżnicowanej diety. Nie dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących.

Kraj pochodzenia: Nepal, Indie