Centella asiatica wzmacnia koncentrację i poprawia pamięć
Zingiber officinale stymuluje przy zmęczeniu i senności
Withania somnifera łagodzi stres i zwiększa odporność psychiczną
Cinnamomum zeylanicum wspomaga krążenie krwi oraz odświeża ciało i umysł
Elettaria cardamomum wspomaga pracę układu nerwowego
Glycyrrhiza glabra uspokaja układ nerwowy
Tybetańscy lamowie od wieków stosują kombinacje tych himalajskich ziół. „Cztery Medyczne Tantry” medycyny tybetańskiej stwierdzają, że pobudzają one ciało, przynoszą współczucie i rozwijają mądrość.
Wasze herbaty są rewelacyjne i działają świetnie. Członkini Wiedeńskiej Orkiestry Symfonicznej,
PL Intermediate
Przygotowanie
Przygotowując herbatkę 1 łyżeczkę do herbaty mieszanki ziołowej (ok. 2 g) zaparzamy wrzącą wodą i pozostawiany na 10 minut do naciągnięcia lub gotujemy przez 3-5 minut.
Zalecana dawka
2-3 filiżanki dziennie
Używanie
W przypadku stosowania ziół himalajskich jako środka do optymalizacji duchowych i fizycznych funkcji organizmu tradycyjnie gotuje się je co najmniej 3–5 minut. W ten sposób przygotowany wywar ma silniejsze działanie, delikatniejszy smak i korzystnie wpływa na nasze trawienie, które ważne jest dla właściwego wchłaniania dobroczynnych ekstraktów z himalajskich ziół. Herbaty pijemy jako jeden ze składników dziennego trybu pitnego w okresie całego trwania odnowy pożądanych funkcji organizmu. W przypadku ziołowej kuracji oczyszczającej herbatkę należy stosować w okresie 1-3 miesięcy zgodnie z dziennym dawkowaniem podanym na opakowaniu. Po zużyciu każdego opakowania należy zastosować 1 tygodniową przerwę.
Zaleca się stosować nie więcej niż maksymalnie dwa rodzaje herbaty jednocześnie. Więcej herbat można stosować naprzemian w reżymie dziennym lub tygodniowym, jeżeli herbatki stosowane są w celu normalizowania bieżących objawów zakłócenia równowagi zdrowia duchowego i fizycznego. Herbat nie można mieszać, pijemy je zawsze oddzielnie w odstępie czasowym ok. godziny. Jeżeli herbaty stosujemy wyłącznie jako środek wspierający i pobudzający to zioła możemy pozostawić tylko do zaparzenia i używać bez ograniczeń. W celu optymalnego działania napar ziołowy pijemy ciepły i to przed jedzeniem. Specyficzny smak każdej herbaty jest elementem terapeutycznego działania i odpowiada ajurwedyjskim właściwościom sześciu smaków. Dlatego zalecamy nie dodawania do herbat żadnych substancji słodzących.
Ostrzeżenie: Suplement diety z ziołami. Trzymać poza zasięgiem dzieci. Przechowywać w suchym miejscu do 25 ° C. Nie przekraczać zalecanej dawki. Nie stosować jako substytutu zróżnicowanej diety. Nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących.
Mam bardzo dobre doświadczenia z herbatą KALAMEGHA. Uwolniło mnie to od długotrwałej egzemy na dłoniach, którą można było regulować tylko kortykosteroidami. Musiałem się przyzwyczaić do smaku herbaty, ale zadziałała bardzo dobrze.
Z własnego doświadczenia mogę polecić herbatę KANTAKARI na zęby i dziąsła. Przeszłam operację wszczepienia implantu i zmagałam się z uporczywym bólem i ropniem okostnej. Brałam antybiotyki i później zaczęłam pić Waszą herbatę. Już po pierwszej filiżance poczułam ulgę. Uwzględniając konieczność przestrzegania regularnej, codziennej dawki, stosowałam ją przez tydzień, czuję się dobrze i nie muszę przyjmować leków przeciwbólowych. Dziękuję bardzo za możliwość nabycia i udostępnienie tych produktów.
Już dawno temu odkryłam, że nasze ciało zwykle lepiej reaguje na naturalne uzdrawianie, ponieważ pochodzi ono jak i my z natury. Ajurwedyjskie herbaty są doskonale połączone i cudownie skuteczne. Wasza firma wykonuje świetną robotę, wysokiej jakości surowce i doskonały wybór. Od kilku lat regularnie kupuję Wasze produkty. U mnie najlepiej działały: herbata KATPHALA, której używam na grypę i APANA na nieprzyjemne miesiączki. Moje kobiece objawy zmniejszyły się o 70-80%. Dziękuję.
Próbowałem wielu rodzajów herbat z Everest Ayurveda. Jestem bardzo usatysfakcjonowany. Może też dlatego, że odwiedziłam Nepal już dwa razy i trochę zrozumiałem...
Dzień dobry. Klasyczne herbaty ziołowe mi nie pomagały, dlatego już trzeci miesiąc używam ziołowej mieszanki APANA, piję 2 dni przed menstruacją i w czasie menstruacji (3 razy dziennie) dzięki czemu nie muszę już stosować leków przeciwbólowych na dolną część brzucha. Dziękuję bardzo.
Herbata KATPHALA jest idealna, gdy „coś mnie bierze”. Jak tylko poczuję objawy grypy, herbata KATPHALA działa w ciągu godziny i leczy "od ręki". Dzięki tej herbacie uniknęłam wielu dolegliwości. Bardzo chwalę też napoje AMALAKI. Kiedy czuję się wyczerpana, piję łyk i po chwili jestem zregenerowana. Zauważyłam, że odkąd piję AMALAKI i jem wasze suszone owoce, moje włosy przestały wypadać. Rosną nawet nowe, nie doświadczyłam tego od przynajmniej 15 lat. To dla mnie prawdziwy cud. Herbata MANJISHTA jest świetna na wirusy i bakterie, będę wypijała choć jedną filiżankę dziennie. Suszone MANGO to absolutny przysmak. Nie spotkałam lepszego. Dziękuję za zaoferowanie tych cudów natury, które pomagają ludziom. Z wdzięcznością
Zauważyłam, że od czasu gdy zaczęłam picia AMALAKI i jeść suszone owoce, moje włosy przestały wypadać. A nawet rosną nowe, czego nie doświadczyłam od 15 lat. Dziękuję Waszemu całemu zespołowi za te cuda natury i ludzką pomoc.
Witam, piję herbatę APANA, która bardzo pomogła mi w bolesnej miesiączce. Wyrzuciłam pigułki, bóle zniknęły. Dziękuję.
Herbata TULSI bardzo mi pomogła przy grypie, po dwóch dniach picia drapanie w gardle zniknęło. Najlepszą rzeczą w tym jest to, jak pięknie rozgrzewa i jak pyszny ma smak! Naprawdę polecam zaopatrzyć się w tą herbatę na zimowe miesiące, w sam raz na sezon grypowy!
Wypróbowałam herbatę NIMBA na problemy skórne i nie zamierzam na tym poprzestać, planuję spróbować kolejnych!