Jesteś tutaj

HIMALAJSKA ŚWIEŻOŚĆ

Odświeża energię życiową

HIMALAJSKA ŚWIEŻOŚĆ
  • Cinnamomum zeylanicum orzeźwia funkcje somatyczne organizmu
  • Zingiber officinale wspiera wytrwałość i dobrą kondycję
  • Pobudza witalność i pracę mięśni

Himalaje to nie tylko kraina śniegu, ale także ojczyzna wyjątkowych ziół. W staro-indyjskim eposie Ramayana opowiadana jest historia związana z legendarnym ziołem Sanjeevani, które odświeża organizm i powoduje napływ energii życiowej. Roślina rośnie tylko w nocy, dlatego zbierać ją można tylko przed wschodem słońca na zboczach świętej góry Meru lub Kailash w tybetańskiej części Himalajów. 

       Suplement diety

Obejrzyj naturalny zbiór ziół i ręcznie robione herbaty w Nepalu

Cena: 26,00 zł
z VAT

Skład

cinnamomum zeylanicum (kora), zingiber officinale, boerhaavia diffusa, glycyrrhiza glabra, cymbopogon citratus, emblica officinalis, elettaria cardamomum

Waga

100 g luźnej herbaty

Zalecana dawka

1 - 5 filiżanki dziennie

Przygotowanie

Przygotowując herbatkę 1 łyżeczkę do herbaty mieszanki ziołowej (ok. 2 g) zaparzamy wrzącą wodą i pozostawiany na 10 minut do naciągnięcia lub gotujemy przez 3-5 minut.

Używanie

W przypadku stosowania ziół himalajskich jako środka do optymalizacji duchowych i fizycznych funkcji organizmu tradycyjnie gotuje się je co najmniej 3–5 minut. W ten sposób przygotowany wywar ma silniejsze działanie, delikatniejszy smak i korzystnie wpływa na nasze trawienie, które ważne jest dla właściwego wchłaniania dobroczynnych ekstraktów z himalajskich ziół. Herbaty pijemy jako jeden ze składników dziennego trybu pitnego w okresie całego trwania odnowy pożądanych funkcji organizmu. W przypadku ziołowej kuracji oczyszczającej herbatkę należy stosować w okresie 1-3 miesięcy zgodnie z dziennym dawkowaniem podanym na opakowaniu. Po zużyciu każdego opakowania należy zastosować 1 tygodniową przerwę.

Zaleca się stosować nie więcej niż maksymalnie dwa rodzaje herbaty jednocześnie. Więcej herbat można stosować naprzemian w reżymie dziennym lub tygodniowym, jeżeli herbatki stosowane są w celu normalizowania bieżących objawów zakłócenia równowagi zdrowia duchowego i fizycznego. Herbat nie można mieszać, pijemy je zawsze oddzielnie w odstępie czasowym ok. godziny. Jeżeli herbaty stosujemy wyłącznie jako środek wspierający i pobudzający to zioła możemy pozostawić tylko do zaparzenia i używać bez ograniczeń. W celu optymalnego działania napar ziołowy pijemy ciepły i to przed jedzeniem. Specyficzny smak każdej herbaty jest elementem terapeutycznego działania i odpowiada ajurwedyjskim właściwościom sześciu smaków. Dlatego zalecamy nie dodawania do herbat żadnych substancji słodzących.

Ostrzeżenie: Suplement diety z ziołami. Trzymać poza zasięgiem dzieci. Przechowywać w suchym miejscu do 25 ° C. Nie przekraczać zalecanej dawki. Nie stosować jako substytutu zróżnicowanej diety. Nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących.
Kraj pochodzenia: Nepal

Powiązane produkty