Kupiłam eliksir PURISHAPRASH na spowolniony metabolizm i gorąco polecam wypróbowanie. Pomaga mi i na pewno spróbuję innych produktów ziołowych. Dziękuję.
Miałem problem z niewydolnymi jelitami i wzdęciami, dżem PURISHAPRASH (na wypróżnianie) bardzo mi pomógł z tym problemem, czuję się dużo lepiej …
Witam, zdecydowałam się na Państwa produkty ze względu na moją nietolerancję pokarmową na gluten i laktozę, którą chciałam "wyleczyć" w naturalny sposób. Po długotrwałym, regularnym stosowaniu eliksirów oczyszczających ANNAPRASH i PURIHAPRASH w połączeniu z herbatą udało mi się w dużej mierze przywrócić pełną funkcję przewodu pokarmowego i nie muszę już uwzględniać nietolerancji w mojej diecie. Zdecydowanie polecam spróbować koktajli z mieszanką do gorących napojów! Są niesamowitym pomocnikiem w procedurach detoksykacji. Jestem wdzięczna, że te produkty są dostępne i wierzę, że niektórzy odkryją ich potencjał!
Jestem bardzo zadowolona z ziołowych eliksirów. Naprawdę działają i są bogate w minerały i składniki odżywcze, nawet gdy są stosowane w niewielkich ilościach. Nie mam nic innego niż pozytywna opinia na temat herbat, które kupiłam dla moich przyjaciół.
Puriprash to oczyszczający eliksir ziołowy optymalizujący pracę okrężnicy i regularne wypróżnianie. Przyczyną problemów jelitowych jest nieodpowiednia dieta, wadliwa regeneracja mikroflory jelitowej, podrażnienie błony śluzowej jelit oraz zanieczyszczenie jelita grubego na skutek zastoju toksycznych odpadów. Objawiają się zaburzeniami pracy jelit, drażliwością jelita grubego, nietolerancją jakiegoś składnika pożywienia, podrażnioną skórą, napięciem psychicznym, niezadowoleniem i negatywnym myśleniem.
Zalecana dawka
1 łyżeczkę (tj. 5 g) 2-3 razy dziennie samodzielnie lub popijając filiżanką ciepłego mleka lub wody.
Przygotowanie łagodnego napoju: 1 łyżeczkę rozmieszać w 250 ml ciepłej wody.
Używanie
Ajurwedyjskie eliksiry ziołowe wzmacniają odżywianie tkanek fizycznych (dhátus) i wspierają oczyszczanie układów fizycznych (srótámsi). Stanowią część kuracji odmładzajacej i rewitalizującej ciała oraz umysłu (rasájana). Tradycyjnie należy je popijać ciepłym mlekiem lub wodą, które w medycynie ajurwedyjskiej używane są jako media lub środowisko (anupána) do przygotowania, używania, ukierunkowania oraz lepszego wchłaniania preparatów ziołowych. Do dalszych preparatów zwiększających działanie terapeutyczne ziół (vehikula) zaliczamy miód, syrop trzcinowy lub surowy cukier, masło klarowane (ghí) lub olej.
Zalecamy stosować maksymalnie dwa eliksiry ziołowe jednocześnie. Więcej eliksirów można stosować naprzemiennie w reżymie dziennym lub tygodniowym, jeżeli stosowane są dla normalizowania bieżących objawów zakłócenia równowagi zdrowia psychicznego i fizycznego. W celu ich optymalnego działania należy je stosować przed jedzeniem, zawsze oddzielnie w odstępie czasowym ok. godziny. W przypadku naprawiania poważniejszych dolegliwości zdrowia psychicznego lub fizycznego eliksiry kuracji ajurwedyjskich należy stosować w dłuższym okresie czasu w rozpięciu 1–3 miesięcy zgodnie z dziennym dawkowaniem podanym na opakowaniu. Specyficzny smak każdego eliksiru jest elementem jego terapeutycznego działania i odpowiada ajurwedyjskim właściwościom sześciu smaków.
W systemie medycyny ajurwedyjskiej letnie lub przegotowane mleko uważane jest za powszechny składnik receptur zdrowotnych z uwagi na posiadane satwiczne właściwości. Obniża gorzki smak doszy pitta oraz uspokaja rozdrażnione emocje. Używane jest jako odżywcze pożywienie i powoduje zdrową tonizację organizmu ludzi z przewagą doszy vata. Wspiera powstawanie życiowej siły odżas, która stanowi podstawę układu odpornościowego połączonego z dostatecznym udziałem doszy kapha. U ludzi z wrażliwym układem trawiennym lub spowolnionym metabolizmem mleko może powodować dolegliwości trawienne co objawia się zaflegmieniem, biegunką lub wzdęciami. W takim przypadku stosownym bedzie dodanie do mleka szczypty imbiru, lub kardamonu.
Ostrzeżenie: Suplement diety z ziołami. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze 25°C. Nie przekraczać zalecanej dawki. Nie należy stosować jako substytutu zróżnicowanej diety. Nie dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących.
Witam, chciałem podziękować za herbatę RANJAKA. Od dawna mam problemy z niedoborem żelaza we krwi. Po miesiącu regularnego picia poziom żelaza i hemoglobiny znacznie się poprawił. Polecam!
Jako profesjonalista w dziedzinie pielęgniarstwa i po przeszkoleniu w zakresie tradycyjnej medycyny chińskiej, doceniam jakość tych produktów. Używam ich i polecam ich spożycie, gdyż pozwalają na naturalny powrót do zdrowia stanów patologicznych, ale działają też prozdrowotnie. Przestałem przyjmować sztuczną witaminę C, aby pomóc w wchłanianiu żelaza, ponieważ AMALAKI jest bardzo bogaty w tę witaminę i pełnił rolę zwiększonego adiuwanta do ferrytyny.
Wypróbowałam herbatę NIMBA na problemy skórne i nie zamierzam na tym poprzestać, planuję spróbować kolejnych!
Herbata TULSI bardzo mi pomogła przy grypie, po dwóch dniach picia drapanie w gardle zniknęło. Najlepszą rzeczą w tym jest to, jak pięknie rozgrzewa i jak pyszny ma smak! Naprawdę polecam zaopatrzyć się w tą herbatę na zimowe miesiące, w sam raz na sezon grypowy!
Przy regularnym stosowaniu herbaty SARPAGANDHA udało mi się zredukować nadciśnienie średnio o około 20 mmHg i lekarz nie grozi mi już tabletkami. Siła natury zwycięża. Dziękuję.
Pozdrawiam. Herbata MARICHA bardzo mi pomogła w unormowaniu ciśnienia i ogólnie dobrej kondycji. Dziękuję.
Witam. Od kilku tygodni cierpiałam na uciążliwą biegunkę i niestrawność z powodu stosowania antybiotyków przepisanych przez lekarza. Herbata SHUNTHI szybko rozwiązała moje trudności! Herbata ma bardzo przyjemny smak. Bardzo polecam.
Witam, od kilku lat piję herbatę z Everest Ayurveda, pomogła mi przy miesiączce i ogólnych problemach związanych z zaburzeniami hormonalnymi. Teraz zamawiam więcej herbat i zobaczymy jak to na mnie wpłynie :-)