Jesteś tutaj

Szybka smakowitość – imbirowe kulki

Skosztuj ciepłe imbirowe kuleczki, które przyrządza się w kilka minut! Dodatkowo, możesz wybrać wariant wegański.

Czego będziesz potrzebować:

  • 3/4 szklanki mąki migdałowej
  • 1/4 szklanki suchych niesłodzonych wiórek kokosa
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/4 szklanki cukru kokosowego
  • 2 łyżki pokruszonych ziaren kakaowych
  • 1 jajko LUB 1 łyżka mąki lnianej + 3 łyżki wody
  • 1 1/2 łyżki oleju kokosowego
  • 1/4 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 1 łyżeczka startego świeżego imbiru

Jak to zrobić:

Blachę do pieczenia natłuść olejem kokosowym. Rozgrzej piekarnik do 190 °C. W małej misce wymieszaj wszystkie wyżej wymienione suche składniki. W drugiej misce wymieszaj jajka, olej kokosowy, wanilię i starty imbir. Połącz suche i mokre składniki – mieszaj do uzyskania jednolitej masy. Za pomocą łyżki zrób kulki, umieść je na blasze i włóż do piekarnika, piecz przez 8-10 minut. Smacznego! Na dopełnienie imbirowej sielanki polecamy ciepły napój, czyli AMALAKI napój IMBIR

Zapisz się do odbierania ajurwedyjskiego czasopisma i nowości

Dane wprowadzone podczas tej rejestracji przetwarzamy zgodnie z warunkami przetwarzania danych osobowych. Możesz zrezygnować z otrzymywania newslettera w dowolnym momencie, klikając przycisk rezygnacji z subskrypcji lub aktualizując swoje ustawienia na dole wiadomości e-mail. Więcej informacji na temat ochrony danych osobowych można znaleźć na naszej stronie internetowej www.everest-ayurveda.pl.