Jesteś tutaj

Zmęczenie & niedobór energii

Domowa troska o zdrowie

Zmęczenie & niedobór energii

Herbata i eliksiry

  • UDANA energetyzuje organizm i zwiększa jego wydajność
  • CHYAWANPRASH działa jako przeciwutleniacz, kompleksowo zwiększając energię i witalność
  • AMALAKI napój ASHWAGANDHA stymuluje przy zmęczeniu i dodaje sił przy wyczerpaniu

          Suplement diety

Ajurwedyjska kuracja uzdrawiająca przygotowana pod kątem wzmocnienia ogólnej energii i żywotności organizmu. Syndrom chronicznego zmęczenia spowodowany jest niezdrowym trybem życia, nieprawidłową dietą, alergiami pokarmowymi, słabym metabolizmem, zanieczyszczeniem przewodu pokarmowego, niewłaściwym rytmem oddychania, zablokowaniem przepływu energii życiowej, osłabieniem siły woli, negatywnym myśleniem, dysharmonią psychiczną i letargiem duchowym. Stosuj przez 1–3 miesiące wraz z dietą bogatą w energię i zdrowe potrawy. W przypadku małej zawartości żelaza i niedostatecznego natlenienia krwi, zaleca się poprzedzić kurację miesięcznym spożyaniem herbaty Ranjaka i ziołowego eliksiru Raktaprash.

Kategorie: chroniczne zmęczenie, osłabienie, zmęczenie, depresja, utrata energii, jąkanie się, regeneracja, rekonwalescencja

-10% Cena: 72,90 zł
z VAT
pierwotna cena 81,-

Skład

Himalajska herbatka ajurwedyjska Udana: 1 szt, Ajurwedyjski eliksir Chyawanprash: 1 szt, Amalaki napój Ashwagandha: 1 szt,

Zalecana dawka

Zalecana dawka herbaty: 2 - 3 filiżanki dziennie

Zalecane dawkowanie eliksiru: 1 łyżeczkę (tj. 5 g) 2-3 razy dziennie

Stosować na czczo, w ciągu dnia 1 godzinę przed jedzeniem i wieczorem przed snem.

Zalecane dawkowanie napoju: 2-3 filiżanki dziennie

Przygotowanie

Himalajskie ajurwedyjskie herbatka: Jedną łyżeczkę do herbaty mieszanki ziołowej (ok. 2 g) gotować 3–5 minuty lub zalać 250 ml wrzątku i pozostawić na 10 minut do zaparzenia.

Ajurwedyjskie eliksir: Jedną łyżeczkę do herbaty (tj. 5 g/łyżeczka) spożyć samodzielnie lub popijać filiżanką letniego mleka lub wody. Do przygotowania delikatnego napoju rozmieszać jedną łyżeczkę eliksiru w 250 ml gorącego mleka lub wody.

Używanie

W przypadku stosowania ziół himalajskich jako środka do optymalizacji duchowych i fizycznych funkcji organizmu tradycyjnie gotuje się je co najmniej 3–5 minut. W ten sposób przygotowany wywar ma silniejsze działanie, delikatniejszy smak i korzystnie wpływa na nasze trawienie, które ważne jest dla właściwego wchłaniania dobroczynnych ekstraktów z himalajskich ziół. Herbaty pijemy jako jeden ze składników dziennego trybu pitnego w okresie całego trwania odnowy pożądanych funkcji organizmu. W przypadku ziołowej kuracji oczyszczającej herbatkę należy stosować w okresie 1-3 miesięcy zgodnie z dziennym dawkowaniem podanym na opakowaniu. Po zużyciu każdego opakowania należy zastosować 1 tygodniową przerwę.

Zaleca się stosować nie więcej niż maksymalnie dwa rodzaje herbaty jednocześnie. Więcej herbat można stosować naprzemian w reżymie dziennym lub tygodniowym, jeżeli herbatki stosowane są w celu normalizowania bieżących objawów zakłócenia równowagi zdrowia duchowego i fizycznego. Herbat nie można mieszać, pijemy je zawsze oddzielnie w odstępie czasowym ok. godziny. Jeżeli herbaty stosujemy wyłącznie jako środek wspierający i pobudzający to zioła możemy pozostawić tylko do zaparzenia i używać bez ograniczeń. W celu optymalnego działania napar ziołowy pijemy ciepły i to przed jedzeniem. Specyficzny smak każdej herbaty jest elementem terapeutycznego działania i odpowiada ajurwedyjskim właściwościom sześciu smaków. Dlatego zalecamy nie dodawania do herbat żadnych substancji słodzących.

Ostrzeżenie: Suplement diety z ziołami. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze 25°C. Nie przekraczać zalecanej dawki. Nie należy stosować jako substytutu zróżnicowanej diety. Nie dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących.

Kraj pochodzenia: Nepal, Indie