Jesteś tutaj

Nadwaga & odchudzanie

Domowa troska o zdrowie

Nadwaga & odchudzanie

Herbata i eliksiry

  • VIDANGA wspomaga obniżenie wagi ciała
  • MEDAPRASH korzystnie wpływa na redukcję tkanki tłuszczowej i wspiera szczupłą sylwetkę

          Suplement diety

Ajurwedyjska kuracja rewitalizująca odpowiednia dla diety odchudzajacej, nakierowanej na utratę wagi ciała. Przyrost masy ciała lub otyłość spowodowane są niezdrowymi nawykami żywieniowymi, przejadaniem się, nadmiernym spaniem, brakiem aktywności fizycznej, powolnym metabolizmem, nadmiernym spożyciem cukru, tłuszczu, nabiału i alkoholu, brakiem równowagi emocjonalnej lub hormonalnej oraz stresem psychicznym. Należy stosować przez 1–6 miesiący wraz z dietą wegetariańską i zminimalizowaną ilością pożywienia przed godziną 10 rano oraz po godzinie 18 spożywać należy tylko lekkie potrawy pełnoziarniste i sałatki warzywne.

Kategorie: otyłość, nadwaga, tłuszczaki, guzy tłuszczowe, zaburzenia pracy wątroby i trzustki, wysokie ciśnienie krwi, cholesterol, miażdżyca, tworzenie kamienia nazębnego

-10% Cena: 72,00 zł
z VAT
pierwotna cena 80,-

Skład

Himalajska herbatka ajurwedyjska Vidanga: 1 szt, ajurwedyjski eliksir Medaprash: 2 szt

Zalecana dawka

Zalecana dawka herbaty: 2 - 3 filiżanki dziennie

Zalecane dawkowanie eliksiru: 1 łyżeczkę (tj. 5 g) 2-3 razy dziennie

Stosować na czczo, w ciągu dnia 1 godzinę przed jedzeniem i wieczorem przed snem.

Przygotowanie

Himalajskie ajurwedyjskie herbatka: Jedną łyżeczkę do herbaty mieszanki ziołowej (ok. 2 g) gotować 3–5 minuty lub zalać 250 ml wrzątku i pozostawić na 10 minut do zaparzenia.

Ajurwedyjskie eliksir: Jedną łyżeczkę do herbaty (tj. 5 g/łyżeczka) spożyć samodzielnie lub popijać filiżanką letniego mleka lub wody. Do przygotowania delikatnego napoju rozmieszać jedną łyżeczkę eliksiru w 250 ml ciepłej wody.

Używanie

W przypadku stosowania ziół himalajskich jako środka do optymalizacji duchowych i fizycznych funkcji organizmu tradycyjnie gotuje się je co najmniej 3–5 minut. W ten sposób przygotowany wywar ma silniejsze działanie, delikatniejszy smak i korzystnie wpływa na nasze trawienie, które ważne jest dla właściwego wchłaniania dobroczynnych ekstraktów z himalajskich ziół. Herbaty pijemy jako jeden ze składników dziennego trybu pitnego w okresie całego trwania odnowy pożądanych funkcji organizmu. W przypadku ziołowej kuracji oczyszczającej herbatkę należy stosować w okresie 1-3 miesięcy zgodnie z dziennym dawkowaniem podanym na opakowaniu. Po zużyciu każdego opakowania należy zastosować 1 tygodniową przerwę.

Zaleca się stosować nie więcej niż maksymalnie dwa rodzaje herbaty jednocześnie. Więcej herbat można stosować naprzemian w reżymie dziennym lub tygodniowym, jeżeli herbatki stosowane są w celu normalizowania bieżących objawów zakłócenia równowagi zdrowia duchowego i fizycznego. Herbat nie można mieszać, pijemy je zawsze oddzielnie w odstępie czasowym ok. godziny. Jeżeli herbaty stosujemy wyłącznie jako środek wspierający i pobudzający to zioła możemy pozostawić tylko do zaparzenia i używać bez ograniczeń. W celu optymalnego działania napar ziołowy pijemy ciepły i to przed jedzeniem. Specyficzny smak każdej herbaty jest elementem terapeutycznego działania i odpowiada ajurwedyjskim właściwościom sześciu smaków. Dlatego zalecamy nie dodawania do herbat żadnych substancji słodzących.

Ostrzeżenie: Suplement diety z ziołami. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze 25°C. Nie przekraczać zalecanej dawki. Nie należy stosować jako substytutu zróżnicowanej diety. Nie dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących.

Kraj pochodzenia: Nepal, Indie