Jesteś tutaj

AMALAKI napój RÓŻA

Odporność & rewitalizacja skóry i dobry wzrok

AMALAKI napój RÓŻA
  • Róża stulistna lub lekarska przyczynia się do oczyszczania i rewitalizacji skóry
  • Wpływa pozytywnie na ukrwienie skóry i młody wygląd
  • Zmniejsza gorąc doszy pitty
  • Optymalizuje funkcje wzrokowe
  • Liściokwiat garbnikowy (amalaki) korzystnie wpływa na układ trawienny
  • Wzmacnia funkcje żołądka i przewodu pokarmowego
  • Witamina C wzmacnia produkcję kolagenu pod kątem prawidłowej pracy naczyń
    krwionośnych
  • Przyczynia się do poprawnego metabolizmu energetycznego
  • Optymalnej aktywności układu odpornościowego
  • Pomaga chronić komórki przed stresem oksydacyjnym
  • Zwiększa wchłanianie żelaza
  • Zmniejsza zmęczenie i wyczerpanie

       Suplement diety

Authentic Ayurveda

Poznaj sposób powstawania ajurwedyjskich eliksirów i napojów z owoców Amalaki

Cena: 23,00 zł
z VAT
Przygotowanie gorących ajurwedyjskich napojów różni się od herbat ziołowych tym, że nie gotuje się ich, a jedynie zaparza. Zmielony proszek nazywany również "churna", spożywa się bezpośrednio w ciepłej cieczy. W przeciwieństwie do napojów instant, w których sztuczne dodatki rozpuszczają proszek przemieniając go w chemiczny roztwór; czyste mieszanki napojów Amalaki to 100% naturalnej jakości RAW, bez jakichkolwiek konserwantów czy sztucznych dodatków. Dlatego drobno zmielony proszek nigdy nie rozpuści się we wodzie. Najcenniejszą rzeczą w napoju jest zmielona mieszanka ziół, którą należy rozmieszać w ciepłej wodzie, dodać łyżeczkę miodu, a następnie wypić całą zawartość. Miód jest stosowany w ajurwedzie jako przewodnik dla ziół, które następnie lepiej wchłaniają się w tkankach organizmu.

Skład

emblica officinalis, rosa centifolia

Waga

100 g mielonego suszu

Zalecana dawka

2 - 3 porcje dziennie

Przygotowanie

Aby uzyskać zdrowy i smaczny napój, należy rozmieszać 1 łyżeczkę (ok. 2g) mielonego suszu w 250 ml ciepłej wody i dodać miodu według smaku. Opakowanie (100g) umożliwia przyrządzenie 50 porcji gorącego napoju. Mieszankę można również dodawać do koktajli i świeżych soków.