Mogę polecić Wasze produkty. Mam doświadczenie z różnymi rodzajami herbat, używałam też dwóch eliksirów, w tym na oczy. Obecnie biorę jeden na odporność i wciąż czeka na mnie eliksir do włosów. Te dwa wygrałem w waszym quizie :) Gorące napoje też są doskonałe. Nadal będę kupować wasze produkty. Życzę wielu sukcesów :)
Lubię gorący napój MORINGA z ZIELONYM JĘCZMIENIEM. Pomógł mi, leczy moją alergię. Dobrze mi się oddycha. Dziękuję Wam bardzo.
PL Intermediate
Przygotowanie gorących ajurwedyjskich napojów różni się od herbat ziołowych tym, że nie gotuje się ich, a jedynie zaparza. Zmielony proszek nazywany również "churna", spożywa się bezpośrednio w ciepłej cieczy. W przeciwieństwie do napojów instant, w których sztuczne dodatki rozpuszczają proszek przemieniając go w chemiczny roztwór; czyste mieszanki napojów Amalaki to 100% naturalnej jakości RAW, bez jakichkolwiek konserwantów czy sztucznych dodatków. Dlatego drobno zmielony proszek nigdy nie rozpuści się we wodzie. Najcenniejszą rzeczą w napoju jest zmielona mieszanka ziół, którą należy rozmieszać w ciepłej wodzie, dodać łyżeczkę miodu, a następnie wypić całą zawartość. Miód jest stosowany w ajurwedzie jako przewodnik dla ziół, które następnie lepiej wchłaniają się w tkankach organizmu.
Przygotowanie
Aby uzyskać zdrowy i smaczny napój, należy rozmieszać 1 łyżeczkę (ok. 2g) mielonego suszu w 250 ml ciepłej wody i dodać miodu według smaku oraz parę kropel soku cytrynowego. Opakowanie (100g) umożliwia przyrządzenie 50 porcji gorącego napoju. Mieszankę można również dodawać do koktajli i świeżych soków.
Zalecana dawka
2 - 3 porcje dziennie
Skład
liściokwiat garbnikowy, moringa olejodajna
Waga
100 g mielonego suszu