Jesteś tutaj

Naturalne japońskie kadzidełka

Tradycyjne naturalne japońskie mieszanki składają się z różnych ziół, drewna, kory drzew, żywic, mchów i przypraw. Pierwsze przepisy zapachowe zostały zapisano już 1000 lat temu. Ich celem było oczyszczenie miejsc, wywołanie kontemplacyjnej atmosfery i pogłębienie harmonii między człowiekiem a naturą.

Tradycyjna japońska produkcja kadzideł

Kadzidełka są wytwarzane w tradycyjny japoński sposób, przekazywany z pokolenia na pokolenie. Podstawowym składnikiem kadzideł jest subtropikalne drewno Persea wraz z białym i czerwonym drzewem sandałowym. Wszystkie pojedyncze składniki są kruszone w gładką mieszankę, a następnie mieszane z wodą. Powstała pasta jest tłoczona przez małe okrągłe otwory, aby utworzyć długie cienkie sznurki, które są cięte, suszone i układane na kilka miesięcy dojrzewania. Okres dojrzewania w suchości ma zasadnicze znaczenie dla powstania bogatych kwiatowych zapachów.