Dobre trawienie

KHANA
  • Foeniculum vulgare poprawia trawienie
  • Przynosi ulgę przy wzdęciach oraz optymalizuje trawienie
  • Terminalia bellirica, Terminalia chebula and Emblica officinalis mieć pozytywny wpływ na układ żołądkowo-jelitowy
  • Glycyrrhiza glabra wspomaga właściwe działanie układu jelitowego

       Suplement diety

Obejrzyj naturalny zbiór ziół i ręcznie robione herbaty w Nepalu

Kategorie: niedyspozycja żołądkowa, zaburzenia trawienia, wzdęcia, rozwolnienie

-+
Cena: 32,00 zł
z VAT

To dobre herbaty.

Jindřiška Průšová, Třebívlice

Kłaniam się Jestem bardzo zadowolona z waszych herbat. Wypróbowałam kilka z nich i wszystkie były bardzo skuteczne. Dziękuję

L. Hrabálková

Przygotowanie

Przygotowując herbatkę 1 łyżeczkę do herbaty mieszanki ziołowej (ok. 2 g) zaparzamy wrzącą wodą i pozostawiany na 10 minut do naciągnięcia lub gotujemy przez 3-5 minut.

Zalecana dawka

2 - 3 filiżanki dziennie

Używanie

W przypadku stosowania ziół himalajskich jako środka do optymalizacji duchowych i fizycznych funkcji organizmu tradycyjnie gotuje się je co najmniej 3–5 minut. W ten sposób przygotowany wywar ma silniejsze działanie, delikatniejszy smak i korzystnie wpływa na nasze trawienie, które ważne jest dla właściwego wchłaniania dobroczynnych ekstraktów z himalajskich ziół. Herbaty pijemy jako jeden ze składników dziennego trybu pitnego w okresie całego trwania odnowy pożądanych funkcji organizmu. W przypadku ziołowej kuracji oczyszczającej herbatkę należy stosować w okresie 1-3 miesięcy zgodnie z dziennym dawkowaniem podanym na opakowaniu. Po zużyciu każdego opakowania należy zastosować 1 tygodniową przerwę.

Zaleca się stosować nie więcej niż maksymalnie dwa rodzaje herbaty jednocześnie. Więcej herbat można stosować naprzemian w reżymie dziennym lub tygodniowym, jeżeli herbatki stosowane są w celu normalizowania bieżących objawów zakłócenia równowagi zdrowia duchowego i fizycznego. Herbat nie można mieszać, pijemy je zawsze oddzielnie w odstępie czasowym ok. godziny. Jeżeli herbaty stosujemy wyłącznie jako środek wspierający i pobudzający to zioła możemy pozostawić tylko do zaparzenia i używać bez ograniczeń. W celu optymalnego działania napar ziołowy pijemy ciepły i to przed jedzeniem. Specyficzny smak każdej herbaty jest elementem terapeutycznego działania i odpowiada ajurwedyjskim właściwościom sześciu smaków. Dlatego zalecamy nie dodawania do herbat żadnych substancji słodzących.

Skład

foeniculum vulgare, terminalia bellirica, glycyrrhiza glabra, terminalia chebula, emblica officinalis, cinnamomum aromaticum, tinospora cordifolia, trigonella foenum-graecum, cyperus rotundus, zingiber officinale

Waga

100 g luźnej herbaty

Powiązane produkty

TRIPHALA

Oczyszczanie układu trawiennego

TRIPHALA
32,00 zł
-+

SHUNTHI

Żołądek & jelita

SHUNTHI
32,00 zł
-+

GUDUCHI

Trawienie & apetyt

GUDUCHI
32,00 zł
-+